Teknoloji

Twitter otomatik tweet atan hesaplara dava açtı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’da insanları rahatsız edecek iletiler atmak için tasarlanmış botları dava etmek mümkün mü? Twitter yöneticilerine göre evet. Twitter, kullanan bir çok kişi hesaplara bir şekilde erişim sağlayan ve otomatik iletiler yazan botlardan ve ”spam” olarak tabir edebileceğimiz kullanıcılardan rahatsız. Twitter yöneticileri bu hesapların arkasındaki kişilere yönelik olarak sitenin saygınlığını düşürme ve işletmeye zarar verme gerekçesiyle mahkeme yoluna çoktan gitmiş durumda. Şirketin bu hareketi başlatmasındaki en büyük amacın sürecin sonunda siteyi istenmeyen mesajlardan ve sahte profillerden arındırmak olduğu belirtildi.

Dava dilekçesinde adı geçen program ya da kullanıcılar arasında TweetAttacks, TweetAdder, TweetBuddy, Garland Harries ve James Lucero gibi isimler yer alıyor. Twitter ise süreç ile ilgili olarak bir blog yazısı aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, istenmeyen iletileri üreten programları kapatarak, bu servisleri kullanan diğer istenmeyen ileti üreten profillerin de önünün kesileceği belirtildi. Dava ile bu sorunu kökünden çözmeyi hedefleyen Twitter ekibi, kendilerinin de bu profillerden her kullanıcı kadar rahatsız olduğunu vurguladılar.

Daha önce e-posta servis sağlayıcılarının benzer davalar açtıklarına şahit olmuştuk. Fakat sosyal medyanın yeni gelişmiş bir alan göz önüne alınınca Twitter davasına birebir emsal oluşturacak bir vaka henüz mevcut değil. Twitter’ın bu kişileri parmaklıklar ardına göndermek gibi bir amacının olmadığı apaçık ortada. Sadece bu kişilerin siteye zarar verdiğini kanıtlamak isteyen site yöneticilerinin bu sorunun çözümü için diğer taraflarla masaya oturması pek uzak bir ihtimal değil.

İlgili – Wired

İLGİLİ HABERLER