Teknoloji

Twitter otomatik hesaplar için özel etiketi kullanıma açıyor

twitter otomatik hesaplar

Twitter geçtiğimiz eylül ayında, bir hesabın ne zaman kendi kendine çalıştığını bilmeyi kolaylaştırmak için otomatik (bot) hesaplar için bir etiket denemesi başlatmıştı. Şirket, geliştiricilerin çarşamba gününden itibaren otomatik hesaplarına etiket eklemesine izin vermeye başladı. Bu durum aylardır yapılan denemelerin başarılı olduğunu gösteriyor.  Etiketi hesabın profilinde ve zaman akışınızda hesabın adının altında göreceksiniz.

Twitter temsilcisi Celeste Carswell’e göre, etiketler özellikle Twitter API’sini kullanan geliştiriciler tarafından oluşturulan otomatik hesaplarda kullanılabilecek ve hesap sahiplerinin etiketin hesaplarına uygulanmasını seçmeleri gerekecek.

Twitter, geliştiricilerin 2021’in sonuna kadar etiketleri kullanmasına izin vermeyi vadetmişti. Bu nedenle özelliğin sunulması birkaç hafta da olsa, gecikmiş oldu. Bu etiket, özellikle bot hesaplarını yönetenler için sevindirici bir gelişme olacaktır. Bununla birlikte, bir bot hesabının zararlı şeyler için kullanıldığını hayal etmek de zor değil. Ancak Carswell, otomatik hesapların Twitter’ın otomatik hesaplar politikasına ve Twitter’ın genel kurallarına tabi olduğunu söylüyor. Twitter, yeni etiketleri uygulamayı seçen hesapları denetlemeyecek, kullanıcılar da kuralları ihlal edebileceğini düşündükleri hesapları bildirebilir.

Ayrıca Twitter, ölen insanları anmak için kullanılacak bir etiket üzerinde çalışıyor. Aslında bu etiketin de 2021’de çıkması bekleniyordu, ancak henüz ortalarda görünmüyor. Twitter da konu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER