Teknoloji

Twitter ortak tweet özelliğini test ediyor

twitter ortak tweet

Twitter iki hesabın ortak tweet atmasını mümkün kılacak bir özelliği test ediyor. Söz konusu testi ortaya çıkaran isim, uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi oldu. Paluzzi’nin paylaşımı, Twitter’ın aralık ayından bu yana söz konusu özellik üstünde çalıştığını gösteriyor. Twitter’ın bu yeni özelliğin işleyişini anlattığı diyalog kutusunu gösteren ekran görüntüleri de Paluzzi’nin paylaşımında mevcut.

Test edilen bu özelliğin Twitter için bir sürpriz olmadığını söylemek gerekiyor. Twitter’ın rakipleri arasında sayılabilecek bir diğer sosyal medya platformu olan Instagram’da ortak paylaşım özelliği 2021’den bu yana mevcut.

İki hesabın adlarının tek bir paylaşımda bir arada görünmesini istemesi için çeşitli sebepler mevcut. Marka işbirlikleri, tanınmış kişi (influencer) kampanyaları veya komik bir paylaşım için ortak övgü alma isteği, bu sebepler arasında öne çıkıyor.

Paylaşılan ekran görüntüleri, kullanıcıların sadece kendilerini takip eden ve kilitli olan hesaplara ortak tweet isteği gönderebileceğini gösteriyor. Yani bir kullanıcı kendisini takip etmeyen ünlü bir hesaba ortak tweet talebi göndererek onu taciz edemeyecek. Tweet paylaşıldığında her iki hesabın takipçileri tarafından görülebilecek ve tweet’in sol üst köşesinde iki hesabın resmi de yer alacak.

Twitter ortak tweet yazma özelliğinin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı konusunda bilgi vermedi. Özelliğin hiçbir zaman kullanma sunulmaması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak rakiplerinden birinde mevcut olan bu özelliğin Twitter’a da eklenmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER