Teknoloji

Twitter tweet önerilerini daha fazla kullanıcıya gösterecek

twitter

Twitter uzun bir süredir kullanıcılarının zaman akışlarına takip etmedikleri kişilerin paylaşımlarını “önerilmiş tweet” adı altında getiriyor. Şirket bu paylaşımları daha fazla kullanıcısının karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Şirketten yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Twitter’daki herkesin platformdaki en iyi içerikleri gördüğünden emin olmak istiyoruz. Dolayısıyla önerilerimizi tüm kullanıcılarımıza göstereceğiz. Eskiden önerilen tweetleri görmeyen kullanıcılarımız da bunları görecek.

“Anasayfa” olarak adlandırılan zaman akışında kullanıcılara önerilen tweetlerin sayısında nasıl bir artış yaşanacağı şu an için bilinmiyor. Bu önerilerin uygulamanın başka bölümlerine taşınması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Eylül ayında paylaşılan bir blog yazısını hatırlatan mikro blog servisi, önerilerin “Anasayfa” dışında Keşfet içinde belli bölümlerde ve uygulamanın başka bir yerlerde de görünebileceğine dikkat çekiyor.

Twitter “en son tweetler” akışında önerilen tweetleri göstermiyor

Şu an için “En son tweetler” başlıklı zaman akışını tercih edenler bu önerileri görmüyor. Bu zaman akışında tweetler en yeniden başlayarak ters kronolojik sırayla gösteriliyor ve takip edilmeyen hesaplardan gelen tweetlere burada yer verilmiyor. Bu durumun şimdilik değişmeyeceği belirtildi.

Twitter kullanıcılarının önemli bir kısmı zaman akışlarında takip etmedikleri kişilerden gelen paylaşımları görmeyi sevmiyor. Önerilen tweetlerin daha yoğun şekilde gösterilecek olmasının tepki çekmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER