Teknoloji

Twitter olumsuz oy özelliğini daha fazla kullanıcıyla test edecek

twitter olumsuz oy

Twitter olumsuz oy özelliğini test etmeye geçtiğimiz yılın temmuz ayında başlamıştı. Şirket gelen olumlu geri bildirimlerin ardından özelliği dünya genelinde kullanıcılarla test edeceğini duyurdu.

Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “İlgili bulmadığınız yanıtlar konusunda pek çok şey öğrendik ve bu doğrultuda testimizin kapsama alanını genişletiyoruz. Yakında daha fazla kullanıcı web, iOS ve Android’de olumsuz oy seçeneğini görecek.”

Twitter’dan daha önce verilen bilgiye göre, bir yanıta verilen olumsuz oyların sayısı herkese gösterilmeyecek. Bu sayıyı sadece paylaşımın sahibi görebilecek. Mikro blog servisi, ilk tur testlerde farklı olumsuz oy formatlarını denemişti.

Bazı kullanıcılar hem olumlu hem de olumsuz oy seçeneklerini görmüş, bazıları ise beğenme seçeneğinin yanında olumsuz oy seçeneğiyle karşılaşmıştı. Üçüncü bir versiyonda ise kullanıcılar yukarıya doğru baş parmak ve aşağıya doğru baş parmak ikonlarını bir arada görmüştü. Twitter küresel testlerde hangi seçeneklerin sunulacağı konusunda bilgi vermedi.

Twitter’dan verilen bilgiye göre, pek çok kullanıcı verilen yanıtı saldırgan ya da alakasız gördüğü için “aşağı ok” ikonunu tıklatmayı tercih etti. Şirket, insanların görmeyi istemedikleri içeriklere de olumsuz oy verdiğini belirtti.

Twitter olumsuz oy özelliğini kullanmayı değerlendiren ilk sosyal ağ değil. Reddit’te olumsuz oylar 2005’ten bu yana mevcut. Facebook ise 2018’de bu özelliği test etmiş, ancak daha sonra bunu tüm kullanıcılara açmaktan vazgeçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER