Teknoloji

Twitter ölüm tezahüratlarına izin vermeyecek

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz cuma günü kendisinin ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Trump’ın Twitter hesabından yaptığı duyurunun ardından koronavirüsü destekleyen pek çok paylaşım da yapılmıştı. Motherboard sitesi, Twitter’a bu paylaşımların mevcut kurallar çerçevesinde nasıl değerlendirildiğini sordu. Twitter da birisi için ölüm isteyen paylaşımlara nisan ayından beri izin verilmediğini belirtti.

Twitter’ın açıklamasında bu yaklaşımın geçmişi nisan ayına dayandırılsa da, Internet Archive üzerinden kayıtlara bakıldığında farklı bir durum ortaya çıkıyor. Mikro blog servisi, bu politikayı 2019’un ilkbaharında duyurduğu “sadeleştirilmiş” kuralları ile birlikte duyurduğu görülüyor. Söz konusu kurallarda, bir kişi veya grubun ölmesini isteyen paylaşımların hoş karşılanmayacağı belirtiliyor.

Twitter’ın iletişim ekibi, söz konusu kurala uymamanın hesap kapanmasına yol açmayabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi. Mikro blog servisi, öncelikle içeriğin kaldırılmasının istendiğini ve buna uyulmaması durumunda içerik kaldırılana kadar hesabın askıya alınabileceğini belirtti.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada da ABD Başkanı’nın ölmesini isteyen paylaşımlara müsade edilmediğinin altı çizildi. Facebook bu konudaki yorumlara ve başkanın paylaşımlara etiketlenmesine de izin verilmediğini vurguladı.

Twitter ölüm bedduası içeren paylaşımlara müsade edilmediğini belirtse de, mikro blog servisinin şimdiye kadar bu konuda iyi bir sınav vermediğini belirtmek gerekiyor. Platformda herhangi birinin ölmesini isteyen tweet’lere sıklıkla rastlanıyor. Kimi zaman bu paylaşımlar bir linç eylemine dönüşebiliyor. Twitter’ın bundan sonra bu konuda daha ciddi bir tavır içinde olup olmadığı zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER