Teknoloji

Twitter nefret söylemiyle mücadele alanını genişletiyor

twitter microsoft

Twitter geçtiğimiz yıl zararlı davranışla mücadele politikasında değişikliğe gitmiş ve din odaklı nefret söylemi barındıran içeriklerin kaldırılacağını açıklamıştı. Bu politikasını güncelleme kararı alan mikro blog servisi; insanları yaş, fiziksel engel ve hastalıklar nedeniyle “ötekileştiren” paylaşımları da kaldıracak.

Bu son güncelleme öncesinde “saldırgan” paylaşımlarda bulunan kullanıcılara Twitter tarafından herhangi bir ceza kesilmeyecek. Ancak şikayet gelmesi durumunda geçmiş paylaşımların da kaldırılması söz konusu olacak.

Söz konusu karar, Twitter’ın kullanıcılarını daha iyi koruma konusunda attığı adımların en yenisi olarak değerlendirilebilir. Şirketin 2018’de konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği ankete yaklaşık 30 ülkeden 8 bini aşkın yanıt gelmişti. Kullanıcıların dikkat çektiği en önemli noktalardan birisi de şirketin “zararlı davranışla mücadele” politikasını daha ciddi hâle getirmesi gerektiğiydi.

Twitter’dan o dönemde yapılan açıklamada şirketin şikayet raporlarını inceleyen personeli için daha derin bir eğitim programı oluşturduğu belirtilmişti. Mikro blog servisi, netleştirme ihtimaline karşı yeni kuralların da daha uzun süre test edildiğini açıklamıştı.

Twitter nefret söylemiyle mücadele konusunda daha isabetli adımlar atmak için dış destek de alacak. Şirket ırk, etnik köken ve uyruk gibi konularda nefret söylemine yaklaşımını belirlemek adına uzmanların fikirlerinden yararlanacak. Twitter’dan yapılan açıklamada, uzmanların görüşleri sayesinde hassas farkların ve önemli bölgesel ve tarihi bağlamların daha iyi kavranabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER