Teknoloji

Twitter nefret söylemi ve şiddeti öven bağlantıları engelleyecek

tweetdeck twitter

Twitter, nefret söylemi ve şiddet barındıran içeriklerin yayılmasını zorlaştırmak adına kurallarındaki bir deliği kapatıyor. Politikalarında güncellemeye gidecek olan şirket, şiddet ve nefret eylemlerini öven içeriklere giden bağlantıları da engelleyecek.

Mikro blog servisi çok uzun süredir tweetlerde nefret söylemini ve şiddet öven ifadeler kullanılmasına izin vermiyor. Ancak bu politika tweetlerde verilen bağlantıları kapsamıyordu. Bu da kullanıcıların bağlantılardan yararlanarak Twitter’ın kurallarının etrafından dolaşmasını mümkün kılıyordu.

30 Temmuz’dan itibaren devreye girecek yeni politika ile bu yöntemin önüne geçilecek. Bu yeni politika sayesinde Twitter’ın belirli URL’lerin platformda paylaşımını engellemesi mümkün olacak. Bu URL’leri ısrarlı şekilde paylaşmaya çalışan hesaplar da askıya alınacak.

Twitter tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; şirketin, tıpkı kurallarına aykırı tweetler için yaptığı gibi, kurallarına aykırı bağlantıları da engelleyeceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER