Eğlence

Twitter müzik sayfasının kodları Spotify, Rdio ve YouTube entegrasyonunu gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın yeni müzik sayfası çevrim içi hale geldi, ancak servisi kullanma şansına erişenlerin sayısı oldukça az. Servisi kullanma konusunda herkese izin verilmese de, bu insanların detayları ortaya çıkarmak adına sayfayı didik didik etmelerine engel olmuş değil. Müzik uygulamasının giriş sayfasının HTML kodlarını inceleyen tasarımcı Youssef Sarhan, başka bir bağlantılı sayfa keşfetti. Bu kaynak üzerinden ilerleyen tasarımcı bazı arayüz elemanlarını ve uygulamanın entegre olduğu bazı servisleri ortaya çıkardı.

twitter-muzik-300313

Sarhan’ın ortaya çıkarttığı entegre servisler arasında Spotify, Rdio, YouTube, SoundCloud ve Vevo gibi popüler isimler bulunuyor. Bu servislerin bazılarının Twitter’ın müzik uygulamasıyla entegre olacağına dair haberler de Sarhan’ın çalışmasıyla doğrulanmış oldu. Twitter müzik uygulamasına erken erişim fırsatı bulanların Rdio ve SoundCloud üzerinden şarkı tweetlemesi bu servislerin uygulamadaki varlığını daha önceden doğrulamıştı.

Bu entegre servislere ek olarak, koda bakınca uygulamanın nasıl kullanılacağına ilişkin biraz daha fazla bilgi edinmek mümkün oluyor. “.iconmusic-player-btn-buy,” şeklinde işaretlenmiş olan kısım kullanıcıların uygulama üzerinden şarkı satın alabileceğini gösteriyor. Uygulama kapsamında kullanıcıların arkadaşlarına müzik listesi ve sanatçı biyografisi önerebileceğinin, uygulama üzerinden tweet aatabileceğinin işaretini yine kodlar üzerinden almak mümkün. Uygulama herkese açılana kadar kodlar sayesinde biraz daha detaya ulaşılacaktır.

İlgili >> Sefasar, The Next Web

İLGİLİ HABERLER