Teknoloji

Twitter üzerinden markalarla konum paylaşımı yapılabilecek

apple twitter

twitter musteri hizmetleriTwitter müşteri hizmetleri birimlerine ulaşmanın en kolay olduğu mecralar arasında yer alıyor. Kullanıcılar mikro blog servisi üzerinden e-postaya veya çağrı merkezine kıyasla çok daha hızlı yanıt alabiliyor.

Sosyal ağ, bu desteği daha kişisel hâle getirecek adımlar atıyor. Markalar direkt mesajlar üzerinden kullanıcılardan konum talep edebilecek ve konum paylaşabilecek.

Örneğin, telefonuyla ilgili sıkıntı yaşayan bir kullanıcı Twitter üzerinden operatörüne direkt mesajla ulaşabilecek. Karşı taraftaki şirket temsilcisi, kullanıcılardan konum bilgisi alabilecek ve onu en yakındaki mağazaya yönlendirebilecek. Böylelikle kullanıcılar problemlerini çözebilmek için çok daha hızlı biçimde hareket edebilecek.

Twitter müşteri hizmetleri servislerine yönelik özelliklerini bir süredir kuvvetlendiriyor

Twitter müşteri hizmetleri sunan şirketlere sağladığı imkanları bir süredir artırıyor. Mikro blog servisi, daha öncesinde tek bağlantılı geri bildirim butonu gibi çeşitli araçları da kullanıma sunmuştu. Amerikan restoran zinciri Wingstop, direkt mesaj arayüzüne bir sipariş formu yerleştirerek Twitter’ın sunduğu araçları farklı bir boyuta taşımıştı. Wingstop, konum tabanlı API’ları kullanmaya başlayan ilk şirketler arasında da yer alıyor. Twitter’ın bu yeni hizmetinden mikro blog servisi üzerinden müşterileriyle direkt iletişim kuran başka şirketlerin de yararlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER