Teknoloji

Twitter Music uygulaması App Store’dan kalktı, yakında sonlandırılıyor

Twitter, müzik odaklı iOS uygulaması Twitter Music’in fişini çekiyor. Uygulama geçtiğimiz haftasonu itibarıyla iTunes App Store’dan kaldırıldı. Uygulama Türkiye’de dağıtımda olmadığı için buradaki kullanıcıları etkileyen bir değişiklik olmayacaktır. Zaten Twitter’a ülkemizden de erişim doğrudan sağlanamıyor.

twitter-music-120813

Twitter Nisan 2013’te Twitter #music uygulamasını çıkarmıştı. Bu özel uygulama Twitter kullanıcılarının sosyal ağ üzerinde takip ettikleri kişilerin tavsiyelerini ve zevklerini öğrenerek güzel veya yeni şarkılara ulaşmasını amaçlamıştı. Türkiye mağazasında yer almayan uygulama yayınlandığında yurt dışındaki uygulama mağazalarında yoğun ilgi görmüş, listelerde yükselmişti, ancak ondan sonra gitgide arka sıralara düştü ve gözden kayboldu.

Twitter’ın bu servisi sonlandırmaya geçen sonbaharda karar verdiği söyleniyor. O zamanlar Twitter Music uygulamasına desteğin ne zaman sona ereceği söylenmiyor, Twitter da yorum yapmaktan kaçınıyordu. Ancak Twitter bu sessizliği geçen cuma bozmuş ve Twitter Music uygulamasını 21 Mart tarihinde App Store’dan kaldıracağını açıklamıştı. Mevcut kullanıcılar Twitter Music uygulamasından 18 Nisan tarihine kadar yararlanabilecek. Twitter o tarihten sonra Music uygulamasını tamamen sonlandıracak.

Geçilen mesaja göre, Twitter üzerindeki müzik aktivitesini temel alan içerikleri kullanıcılara ulaştırmak için yeni yöntemler test edilmeye devam edilecek.

İlgili >> Twitter

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER