EğlenceManşetler

Twitter #music servisi iPhone uygulamasıyla birlikte faaliyete geçiyor (güncellendi)

Twitter’ın geçen hafta ipuçları verilen yeni müzik servisinin bugün itibariyle çıkış yapıyor. Şirket bugün ABD’de yayınlanan Good Morning America programında #Music servisinin günün ilerleyen saatlerinde faaliyete geçireceğini duyurdu. Ayrıca Twitter blogunda hazırlanan bir yazıyla da birlikte servise resmiyet kazandırılmış oldu. Servis kapsamında bir web sitesi, bir de iPhone uygulaması çıkarılacak.

twitter-music-now-playing-180413

Twitter’ın müzik uygulaması sayesinde popüler şarkıların veya gizli kalmış yeteneklerin daha kolay şekilde bulunması amaçlanıyor. Servis Rdio ve Spotify gibi yurt dışında faaliyet gösteren müzik dinleme servislerine ve iTunes’a bağlı olarak çalışıyor. Tweet’lerde paylaşılan şarkıların tamamını veya bir kısmını bu servisler aracılığıyla dinlemek, ayrıca iTunes aracılığıyla şarkıyı satın almak da mümkün olacak gibi görünüyor. Servise web üzerinden music.twitter.com adresi üzerinden erişilebilecek. Ayrıca iPhone uygulaması sayesinde Apple’ın akıllı telefonunu kullananlar da bu servis için alternatif ve daha kullanışlı bir erişim yöntemi elde edecek.

Twitter’ın yeni #müzik servisini ilk etapta ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da faaliyete geçecek. Twitter’ın belirttiğine göre servis zamanla Android platformuna ve daha çok ülkeye giriş yapacak.

Güncelleme: Twitter #müzik servisinin iPhone uygulaması App Store’da yayınlandı. Uygulamayı henüz ülkemizde indirmek mümkün olmasa da,yukarıdaki ülkelerden birine ait iTunes hesabı bulunanlar aşağıdaki App Store bağlantısı üzerinden uygulamayı indirebilirler. Uygulamayı indirenler Spotify ve Rdio ülkemizde aktif olmadığı için şu anda sadece şarkıların iTunes’ta bulunan kısa versiyonlarını dinleyebiliyor.

İlgili >> Twitter Blog, ABC, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER