Teknoloji

Twitter mobil uygulamasında Moments’ın yerini alacak yeni bir Keşfet sekmesini test ediyor

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter momentsTwitter mobil uygulamasının yapısı üzerinde yine çeşitli deneyler gerçekleştiriyor. Şirket şimdi de geçtiğimiz sonbaharda kullanıcılarının son gelişmeleri daha iyi takip etmeleri için geliştirdiği Moments sekmesinin yerini alacak bir Keşfet sekmesini test ediyor. Moments sekmesinin henüz her ülkede aktif olmadığını ve özelliğin kullanım alanının bile kısa süre önce genişletildiğini belirtmekte fayda var.

Mashable’da yer alan habere göre, bazı iOS ve Android kullanıcıları test sürecine dahil edilmiş durumda. Test edilen sekmenin yeni ve eski Twitter özelliklerinin bir karışımı olduğu söyleniyor. Sekmede hem kullanıcılara takip edebilecekleri yeni hesapların önerildiği hem de Moments çatısı altındaki içeriklerin sunulduğu belirtiliyor.

Twitter Moments öncesinde Keşfet sekmesine sahipti

Moments’ın hayata geçmesinden önce Twitter’ın mobil uygulamasındaki dolaşım çubuğunun tam ortasında Keşfet seçeneği bulunuyordu. Söz konusu sekmede kullanıcılar hem takip edebilecekleri yeni hesaplara dair önerileri hem de çok ilgi gören tweetlerin algoritmik biçimde oluşturulan listesini görebiliyordu.

Görünen o ki, Twitter şimdi de kullanıcıların standart akış dışındaki içeriklere daha kolay ulaşması için yeni bir yol deniyor. Mikro blog servisi tarafından Mashable’a yapılan açıklamada, Twitter’da olan bitenin daha kolay öğrenilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Şirket, bu doğrultuda yeni Keşfet sekmesinin test edildiğini belirtti. Bu yeni sekmenin hayata geçip geçmeyeceği konusu şu an için belirsizliğini koruyor. Sekmenin kullanıcılardan nasıl bir geri dönüş alacağı konusunda da şimdilik bir şey söylemek mümkün değil.

İLGİLİ HABERLER