Teknoloji

Twitter Moments Brezilya ile ABD dışına ilk kez çıktı

twitter-moments-071015-2

Twitter, yeni Moments sekmesini ABD dışındaki ülkelerde de kullanıma sunmaya başladı. Bu açılım çerçevesinde Twitter Moments’ın ilk durağı Brezilya oldu. Mikro blog servisinin flaş haberler ve canlı etkinliklerle ilgili tweetleri analiz eden ve tek sütunda toplayan bir araç olan Twitter Moments, geçtiğimiz cuma günü Paris’te gerçekleştirilen terör eylemleri sırasında ve sonrasında ABD’deki kullanıcıların bir hayli işine yaramıştı. Belli bir olaya ilişkin tweetleri sürekli olarak güncelleyen, aynı zamanda da daha kolay takip edilebilir hâle getiren Twitter Moments’ın genellikle spor veya eğlence etkinlikleri gibi acısız olaylarda kullanılması ise pek çok kişinin ortak dileği.

Twitter Moments’ta paylaşılan bağlantılar dünyanın her yerinden görülebilse de, Moments sekmesine ilk etapta sadece ABD’den erişilebiliyordu. Artık Brezilyalı Twitter kullanıcıları da kendileri için özelleştirilen Moments bölümü üzerinden gündemi takip edebilecek.

Brezilya’ya özgü Twitter Moments sekmesinin kontrolünü mikro blog servisinin Latin Amerika’dan sorumlu editoryal direktörü Leonardo Stamillo üstlenecek. Bazı gazeteciler de yönetim konusunda Stamillo’ya yardım edecek. BuzzFeed, magazin sitesi EGO ve spor kanalı Esporte Interativo Twitter Moments’ın Brezilya’daki ilk içerik ortakları arasında bulunuyor. Twitter Moments, Brezilyalı kullanıcılara kademeli olarak dağıtılacak.

Daha öncesinde “Project Lightning” adıyla anılan Twitter Moments, Jack Dorsey’in CEO’luğa asaleten atanmasından bir gün sonra mikro blog servisinin mobil ve web uygulamalarında faaliyete geçmişti. Büyümek için yeni kullanıcıların anlayabilecekleri ve faydalı bulacakları şeylere ihtiyaç duyan şirket için Twitter Moments oldukça önemli bir ürün niteliği taşıyor. Moments, Twitter için aynı zamanda bir gelir kaynağına dönüşme potansiyeli de barındırıyor. Twitter, geçtiğimiz ayın sonlarında ABD’de vizyona giren “Creed: Efsanenin Doğuşu” adlı film için özel bir Moments sekmesi hazırlamıştı.

İLGİLİ HABERLER