Teknoloji

Twitter mobil web sitesine doğrudan fotoğraf paylaşım özelliğini ekliyor

 

Geçtiğimiz ay üçüncü taraf yazılımcılar için koyduğu kuralları güncelleyen ve onların elinden çıkan uygulamaların işlevselliğinin daha da kısıtlanmasına neden olan Twitter bir taraftan da kendi servisi üzerinde geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bunların son halkalarından bir tanesi Twitter’ın mobil web sitesi üzerinden doğrudan fotoğraf yükleme imkanı oldu. Twitter’dan Sung Hu Kim tweetlediği bir fotoğrafla birlikte bu yeniliği duyurdu. Ayrıca hem yeni çekilen hem de fotoğraf kütüphanesinde mevcut olan görüntülerin yüklenebileceğini kaydetti.

 

Söz konusu yenilik Twitter’ı herhangi bir uygulama yerine mobil web sitesi üzerinden kullanmakta ısrar edenler için iyi bir haber sayılır. Üstelik bu işlevin çoğu platformda düzgün bir şekilde çalıştığı, hatta iOS 6’da bile işlediği söyleniyor. Ancak iOS 5.1 yüklü iPhone 4 ile yaptığımız testte mobil web sitesi üzerinde henüz fotoğraf paylaşımının yer almadığını gördük. Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan akıllı telefonda ise söz konusu fotoğraf paylaşım işlevi yer alıyor.

Fotoğraf yükleme özelliği uzunca bir süredir Twitter’ın farklı platformlardaki mobil uygulamalarında yer alıyordu. Bu nedenle söz konusu işlevin mobil web sitesine gelmesi çok büyük bir yenilik gibi görünmeyebilir. Ancak Twitter’ın yazılımcıların önünü kesmenin yanı sıra kullanıcı deneyimiyle de ilgilendiğini görmek güzel.

İlgili >> Sociable

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER