Teknoloji

Twitter mobil uygulamalarına haberler sekmesi eklemek üzere

twitter-haber-sekmesi-040815

Twitter haber arenasında daha iddialı hâle gelmenin planlarını yapıyor. BuzzFeed’in haberi ve Twitter’ın doğruladığına göre şirket iOS ve Android uygulamalarına Haberler adında yeni bir sekme ekliyor. BuzzFeed’in yayınladığı iOS uygulaması ekran görüntülerinde altta yer alan navigasyon çubuğunda bildirimler ve mesajlar sekmelerinin arasında haberler şeklinde yeni bir sekmenin bulunduğu görülüyor.

Bu haberin çıkışının ardından Twitter ile irtibata geçen The Verge sitesi, Twitter’dan en iyi içeriği kullanıcıların karşısına çıkarmak için yeni yöntemlerin keşfedilmesinin sürdürüldüğü, iOS ve Android’de yeni bir haber deneyiminin test edildiği belirtildi.

Haberler sekmesine tıklayan kullanıcılar ABD’nin büyük haber yayın organları olan CBS News, New York Times, vb. tarafından yayınlanan haberleri görüyorlar. Haberin bağlantısına tıklayarak tamamını okumak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra haberle ilgili tweetler de gösteriliyor.

Aslında Twitter’ın sunmaya çalıştığı deneyim eskiden var olan “Keşfet” sekmesinden veya şu anda arama çubuğuna dokunulduğunda erişilen kullanıcı arayüzünden çok farklı değil. Ancak kullanıcılara Twitter’ın bir haber kaynağı olduğu hissini daha fazla vereceği bir gerçek.

Twitter’ın bu servisi bütün kullanıcılara ne zaman sunmaya başlayacağı bilinmiyor. Şu anda Japonya’daki iOS ve Android kullanıcıları haberler sekmesini görürken, bu sekmenin diğer kullanıcıların karşısına ne zaman çıkacağı şu an için bilinmiyor. Sekme şu anda birçok iş ortağıyla birlikte test ediliyor, ancak haberler sekmesi tam olarak faaliyete geçtiğinde, burada daha fazla haber kaynağını göreceğimiz kesin.

İLGİLİ HABERLER