Teknoloji

Twitter mobil sitesi kullanıcı girişi yapmayanlar için yeni bir sayfa gösteriyor

twitter karakter sınırı

 

twitter mobil sitesi

Twitter geçen son bir yılı kullanıcı girişi yapmamış veya kullanıcı çıkışı yapmış olanlara özel bir ana sayfa hazırlama fikriyle geçirdi. Söz konusu sayfa Twitter’a kullanıcı girişi yapmadıysanız veya herhangi bir Twitter hesabınız yoksa Twitter.com’da karşınıza çıkacaktı. Böyle bir sayfaya gerçekten ihtiyaç olup olmadığını düşünebilirsiniz, ancak gelen son rakamlar gerçekten de bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini gösteriyor.

Twitter en son 320 milyon aktif kullanıcısının bulunduğunu açıkladı. Halbuki web sitesini her ay 500 milyon kişi ziyaret ediyor. Twitter geçen yıl masaüstü kullanıcılar için ana sayfasını güncellemişti ve şimdi yaklaşık bir yıl sonra 23 ülkedeki mobil ziyaretçileri için de benzer adımı atıyor.

Şimdiye kadar Twitter.com bir mobil internet tarayıcısı üzerinden ziyaret edildiğinde kullanıcılar karşılarında sadece kullanıcı girişi ekranını görüyordu. Yeni ana sayfa ise yüksek profilli hesaplardan atılan popüler tweetlerin listesini gösteriyor. Ayrıca gösterilen tweetler farklı başlıklar altında kategorilendirilmiş. Buna ek olarak kullanıcıları üye olmaya veya kullanıcı girişi yapmaya çağıran bir modül de zaman çizgisinde aşağı doğru kaydırdıkça bile sürekli ekranda görülecek şekilde yer alıyor.

Bu sayfa yeni kullanıcıları Twitter’a çekmenin yanı sıra Twitter için reklam gösterilecek başka bir ortam olma özelliği taşıyor. Ne var ki, kullanıcı girişi olmadığından dolayı reklamlar daha az kullanıcı hedefli, dolayısıyla daha az değer taşıyor olabilir. Bu arada mobil web de inişe geçen bir kavram, kullanıcılar mobil web sitelerinden daha çok mobil uygulamaları tercih ediyor. Ayrıca kullanıcı girişi yapmamış kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak, onları kullanıcı girişi yapma ve üye olma konusunda fazla teşvik edici olmaz gibi görünüyor.

twitter-mobil-site-030216

Bununla birlikte Twitter’ın böyle bir denemede bulunmaması için de hiçbir neden yok. Aslında şirketin masaüstü tarafında yeniden tasarımı gerçekleştirip mobil tarafta neredeyse bir yıl boyunca beklemezi biraz garip görünüyor. Neyse ki, mobil tarafta da Twitter üyesi olmayanların Twitter’dan daha fazla yararlanmalarını sağlayacak bir araç sunuldu. Bu arada Twitter kullanıcısı olup da, yeni deneyimi hâlâ görmek isteyenler varsa, telefonlarının internet tarayıcısında gizli dolaşma moduna girip Twitter.com mobil web sitesini bu şekilde ziyaret edebilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER