Eğlence

Twitter MLS maçlarını canlı yayınlamaya başladı

twitter mlsTwitter uzun zamandır spor müsabakalarının canlı yayınları için yeni bir anlaşma yapmamıştı. Ancak mikro blog servisi bu sessizliğine son verdi. Variety’de yer alan habere göre, Twitter MLS olarak da bilinen ABD Futbol Ligi’nin çevrimiçi yayın hakları için 3 yıllık bir anlaşma yaptı.

Anlaşma çerçevesinde Twitter, her sezon en az 24 maçı canlı olarak yayınlayacak. Buna ek olarak, her hafta bir değerlendirme videosu kullanıcılara ulaştırılacak. Anlaşma çerçevesinde Univision’ın ABD’de İspanyolca olarak yaptığı maç yayınları Twitter için İngilizceye çevrilecek. İlk canlı yayınını gerçekleştiren Twitter, 10 Mart’ta Los Angeles FC ve Real Salt Lake arasındaki maçı ABD’de canlı olarak yayınladı.

Anlaşma çerçevesinde haftalık özet videoları, MLS’in resmi Twitter hesapları üzerinden tüm dünyada izleyicilere ulaştırılacak. Buna ek olarak, sezon boyunca önemli olaylarda da özel videolar Twitter kullanıcılarına sunulacak.

Twitter MLS müsabakalarının yayın haklarını Facebook’un elinden aldı. Facebook, geçtiğimiz sezon MLS müsabakalarını canlı olarak yayınlıyordu. Sosyal paylaşım sitesi, MLS’in yerini ABD Ulusal Beyzbol Ligi’nin (MLB) müsabakalarıyla doldurmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER