Teknoloji

Twitter’dan meşhur hesaplara yönelik saldırılara karşı özel sistem

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Özellikle ünlü isimler Twitter’da kimi zaman çok yoğun saldırılar ve tacizlerle karşı karşıya kalabiliyor. Görünen o ki, mikro blog servisi, meşhur hesaplarının bu saldırıları sağsalim atlatması için yardıma hazır. Bloomberg’in haberine göre; Twitter, “Project Guardian” adını taşıyan bir sistem geliştirdi. Özü itibarıyla bir liste olan bu sistemde, diğer kullanıcıların saldırısına uğrama ihtimali olan binlerce hesap yer alıyor. Bu listede olmak, Twitter’ın moderasyon sistemiyle ilgili şikayetlerin daha hızlı şekilde değerlendirilmesini sağlıyor.

Böyle bir listenin varlığı kulağa biraz tuhaf geliyor. Ancak Bloomberg’in haberine bakıldığında Project Guardian’ın sadece Twitter’ın güvenlik önlemlerinin tahmine dayalı bir yönü olduğu anlaşılıyor. Facebook’un ünlülere ayrıcalıklı muamele yapan ve bu nedenle eleştirilen VIP sisteminin aksine, Twitter’ın sisteminde kullanıcılara daha fazla ayrıcalık vadedilmiyor.

Project Guardian listesinde bazı tanınmış sporcuların, siyasetçilerin ve ünlü isimlerin bulunduğu belirtildi. Ancak Bloomberg’e konuşan Twitter’ın site güvenilirliğinden sorumlu yöneticisi Yoel Roth, listenin sadece ünlü kullanıcılardan ibaret olmadığını dile getirdi. Twitter’da günlük linçlerin hedefi olan sıradan insanlara da mikro blog servisi destek oluyor.

Roth, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu konseptin varolma sebebi ‘günün kişisi’ fenomeninin varlığı. Bazen bazıları ‘günün kişisi’ oluyor ve Project Guardian da o kişileri korumanın yöntemlerinden biri.”

İdeal bir dünyada Twitter’ın tüm kullanıcılarına eşit seviyede güvenlik desteği vermesi gerekiyor. Ancak Bloomberg’in haberinde şirketin hâlihazırda bunun için çok fazla moderasyon talebi aldığı belirtiliyor. Bu tutumun Twitter için “Kullanıcı artışını kullanıcı güvenliğinin önüne koyuyor” türünden eleştiriler getireceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER