Teknoloji

Twitter mesajları emojilerle renkleniyor

tweetdeck twitter

Twitter, kullanıcılarının mesaj deneyimini geliştirmek için yeni özellikleri sunmaya devam ediyor. Bu özelliklerin en yenisi, mikro blog servisinin üyelerine gelen mesajlara daha farklı biçimde yanıt verme imkanını sağlıyor. Facebook’tan aşina olduğumuz tepki emojileri, artık Twitter’ın direkt mesaj (DM) platformunda da kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Facebook’un emoji setiyle Twitter’ın DM platformunda sunduğu emojiler arasında bazı farklar olduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanıcılara kalpli göz ve kızgın emojilerinin yerine kalp ve ateş emojileri sunuluyor.

Twitter kullanıcılarının kendilerine gelen bir mesaja emojiyle karşılık vermesi için mesajın üzerine iki kez veya mesajın yanındaki kalp ikonuna bir kez dokunmaları yeterli oluyor. Her iki hareket de emoji panelini ortaya çıkarıyor. Mesajlarına emojiyle karşılık verilen kullanıcılar da bir bildirimle durumdan haberdar ediliyor.

twitter mesaj

Twitter uygulaması henüz bu özelliği desteklemeyen kullanıcılar da kendilerine gönderilen emojili reaksiyon konusunda bilgilendirilecek. Kullanıcılar, kendilerine çok eskiden gönderilen mesajlara bile emojili reaksiyon bırakabiliyor.

Twitter mesaj platformunu geliştirmek adına dönem dönem yeni özellikler ekliyor. Mikro blog servisi iletişim konusunda akıllara gelen ilk mecra olmasa da, pek çok kullanıcı mesajlaşma imkanından yoğun şekilde yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER