Manşetler

Twitter 1 milyondan fazla takipçisi olan bazı hesaplara mavi tiklerini geri verdi

twitter blue mavi tik twitter onaylanmış hesap

Twitter bundan birkaç gün önce hâlâ Blue abonesi olmayan hesapların mavi tiklerini kaldırmıştı. Böylelikle mavi tik sahipliği sadece Blue aboneliğine özgü bir işaret olmuştu. Ancak bu durum fazla uzun sürmedi. Mikro blog servisi, 1 milyondan fazla takipçisi olan hesaplara Blue abonesi olmasalar bile mavi tiklerini geri verdi.

Mavi tikleri geri verilen isimlerin profillerindeki mavi tiklere tıklatıldığında bu kişilerin Blue abonesi olduğu ve telefon numaralarının doğrulandığı bilgisi yer alıyor. Yeni kararı çerçevesinde mavi tikini geri alan isimler arasında Kobe Bryant, Chadwick Boseman ve Anthony Bourdain gibi hayatını kaybetmiş ünlüler de bulunuyor. Bu isimlerin hepsinin takipçi sayısının 1 milyondan fazla olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Türkiye’de ise yemek eleştirmeni Vedat Milor, Blue abonesi olmadığını ve buna rağmen mavi tikinin geri geldiğini belirtti. Milor’un da Twitter’da 1.4 milyon takipçisi bulunuyor. Bill Gates ve eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesaplarına da yeniden mavi tik eklenmiş durumda.

Twitter herkesin mavi tikini geri vermedi

Ancak Elon Musk döneminde adı “istikrarsızlık ve tutarsızlık” ile anılır hâle gelen mikro blog servisi, mavi tikler konusunda da benzer bir tavır içinde gibi görünüyor. 1 milyondan fazla takipçisi olan her hesabın mavi tikinin olmadığını belirtmek gerekiyor. Amerikalı model ve televizyon sunucusu Chrissy Teigen’in Twitter’da neredeyse 14 milyon takipçisi olsa da, hesabında bir mavi tik bulunmuyor. Mikro blog servisinin kurucusu Jack Dorsey’in hesabına da mavi tik eklenmemesi dikkat çekiyor.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Blue’ya abone olmayacaklarını açıklayan bazı isimlerin abonelik ücretini bizzat karşılayacağını açıklamıştı. Söz konusu isimler arasında basketbolcu LeBron James, yazar Stephen King ve oyuncu William Shatner bulunuyordu. Mavi tik kaosunda sıradaki adımın ne olacağı belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER