Teknoloji

Twitter’dan mavi tik isteme süreci için yeni hazırlık

twitter mavi tik

Twitter, kullanıcılarının mavi tik alması için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Mikro blog servisinin çalışmalarını, uygulamaların kodları üzerinde “tersine mühendislik” yapan ve olası özellikleri keşfeden araştırmacı Jane Manchun Wong ortaya çıkardı. Wong, Twitter’ın ayarlar menüsünün “kişisel bilgiler” bölümünde “doğrulama talep et” başlıklı bir alanı gösteren ekran görüntüsünü paylaştı.

Twitter, Wong’un paylaşımını doğruladı, ancak daha fazla yorumda bulunmadı. Mikro blog servisinin destek sayfasında onaylanmış hesap programının hâlâ bekleme aşamasında olduğu ve şu an için yeni başvuruların kabul edilmediği belirtiliyor. Dolayısıyla Twitter’ın doğrulamayı yeni kullanıcılarına açması ve yeni sürecin özellikleri belirsizliğini koruyor.

Twitter, “kamuya mal olmuş” olarak tanımlanabilecek hesapların isimlerinin yanına doğruluklarını göstermek için mavi tik koyuyor. Mikro blog servisi bunun şirket tarafından yapılan bir doğrulama olmadığının altını en baştan çizse de; bir süre sonra mavi tikin amacı ve neyi tespit ettiği konusunda bazı kafa karışıklıklarının olduğunu açıklamıştı.

Twitter’dan 2018’de yapılan açıklamada, onaylama sistemi üzerinde çalışmak için yeterli bant genişliğinin olmadığı belirtilmişti. Mikro blog servisi, o dönemde odak noktasını seçim güvenliğine kaydırmıştı. Seçimlerde yarışan adayları ve seçimle göreve gelen kişilerin hesaplarını onaylamaya yönelen şirket, bu girişiminde de karışık sonuçlar elde etmişti.

Twitter bir süre önce koronavirüs salgınıyla ilgili doğru bilgilerin yayılmasına yardımcı olmak amacıyla kamu sağlığı yetkililerinin hesaplarına mavi tik eklemeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER