Teknoloji

Twitter mavi tik onay işareti getiren Blue aboneliğini iOS uygulama güncellemesiyle sunmaya başlıyor

twitter blue mavi tik twitter onaylanmış hesap

Twitter’ın iOS uygulaması, Elon Musk’ın şirketin başına gelmesiyle birlikte yenilediği ve abonelik fiyatını aylık 7.99 dolara çıkardığı Twitter Blue’yu destekleyecek biçimde güncellendi. Apple App Store’daki uygulama sayfasında, en son sürümün Blue’ya ünlüler, şirketler ve politikacılar gibi hesap sahiplerinin aldığı mavi tik onay işaretini getirdiği belirtiliyor.

Twitter Blue üzerinden hesap doğrulamanın ne zaman faaliyete geçeceği veya Android’e ne zaman geleceği henüz belli değil, ancak bu, yakında olacak gibi görünüyor. Musk başlangıçta, Blue üzerinde çalışan geliştiricilere istediği değişiklikleri tamamlamaları için 7 Kasım Pazartesi gününe kadar süre vermiş, aksi takdirde kovulmayla karşı karşıya kalacaklarını söylemişti.

Twitter mavi tik özellikli Blue’yu henüz Türkiye’ye getirmiyor

Görünüşe göre hesap doğrulaması, Twitter Blue aboneliği ile başlangıçta kullanılabilen tek avantaj olacak. Daha az reklam, daha uzun videolar yayınlama yeteneği ve “dolandırıcılık, spam ve botların görünürlüğünü azaltmaya” yardımcı olacak öncelik sıralaması gibi diğer avantajlar “yakında” gelecek özellikler olarak listeleniyor. Twitter Blue, şimdilik yalnızca ABD, Avustralya, Birleşik Krallık, Kanada ve Yeni Zelanda’da kullanılabilir. Twitter, abonelik imkanının yakında Avrupa’ya da geleceğini söylüyor.

Musk geçen hafta, yeni Twitter Blue aboneliğini duyurduğunda, ödeme arkasına saklanmış makalelere erişim sağlamayı ima etmişti, ancak bu özellik güncellemede listelenenler arasında yer almıyor. Ayrıca Musk, önceden aylık ücreti 4,99 dolar olan Twitter Blue aboneliğiyle gelen reklamsız makale avantajını da geri çekti. Söylentilere göre, Twitter’ın “düzenle” düğmesini, yalnızca abonelerin değil tüm kullanıcıların kullanımına sunması için de zorluyor. Geçtiğimiz cuma günü ise; ürün güveni ve güvenliği, politika, iletişim, tweet küratörlüğü, etik yapay zeka ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli departmanlardaki Twitter çalışanlarının yaklaşık yarısını işten çıkardı.

İLGİLİ HABERLER