Teknoloji

Twitter mavi tik başvurularını yeniden kabul etmeye başladı

twitter mavi tik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter mavi tik başvurularını geçtiğimiz ay askıya almıştı. Yenilenmiş bir hesap doğrulama sürecini uygulamaya başlayan şirket, onaylanmış hesap başvurularını yeniden kabul edeceğini duyurdu.

Şirketten geçtiğimiz ay yapılan açıklamada, başvuru kabul ve değerlendirme sürecinin geliştirilmesi için yeni taleplerin kabulünün durdurulduğu belirtilmişti. Bu kararda temmuz ayı itibarıyla bazı sahte hesaplara da mavi tik verilmesinin etkili olduğu düşünülmüştü. Aradan geçen dönemde Twitter hatalarını düzeltmişe benziyor. En azından başvuruların yeniden açılması şirketin buna inandığını gösteriyor.

Twitter’ın problemli doğrulama programı 2017’de dondurulduktan sonra geçtiğimiz mayıs ayında yeniden başlatılmıştı. Mikro blog servisi hesap doğrulamada ana kriterlerin “gerçeklik, kayda değerlik ve aktiflik” olduğunu belirtmişti. Ancak bu süreç kamuoyu gözünde hep daha muğlak olarak görülmüş ve bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Twitter mavi tik başvurularını bir kez daha açarken, kullanıcılarının kafalarındaki soru işaretlerini henüz giderebilmiş değil. Bu soru işaretlerinin ortadan kalkması için onaylanmış hesap başvurularının yeniden kapanmaması gerekiyor. Bunun olup olmayacağını görmenin yolu ise beklemekten geçiyor.

İLGİLİ HABERLER