Teknoloji

Mavi Tik için artık ödeme şart: Twitter’da yeni dönem başladı

twitter blue mavi tik

Twitter, daha önce ücretsiz olan Mavi Tik doğrulama işaretini artık sadece aylık 150 TL ödeyen kullanıcılara sunuyor. Perşembe akşamı başlayan uygulamayla, ücretsiz Mavi Tik’ler kullanıcı hesaplarından sessizce kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta Elon Musk, bu uygulamanın başlayacağı tarihi açıkladı ve SpaceX StarShip’in ilk fırlatılışının ardından, yeni planını devreye soktu. Değişiklik, daha önce Mavi Tik sahibi olan pek çok ünlü hesabı etkiledi. Papa, Halle Berry, Beyoncé ve Lady Gaga gibi isimler Mavi Tik’lerini kaybettiler.

Lebron James gibi bazı ünlüler ise Twitter Blue aboneliğine geçerek Mavi Tik’lerini korudular. Ancak bu durum, takipçilerinin gerçek hesapları taklitçilerden ayırt etmekte zorlanabileceği anlamına geliyor.

Twitter Blue aboneliği sadece Mavi Tik ile sınırlı değil. Aboneler, 10.000 karaktere kadar uzun tweet’ler atabiliyor, daha az reklam görüyor, daha uzun ve yüksek kaliteli videolar paylaşabiliyor ve öncelikli sıralamalardan yararlanabiliyor. Ancak bu durum, daha önce doğrulanmış kullanıcıların tweet’lerinin dikkat çekmesini ve arama sonuçlarında bulunmasını zorlaştırabilir.

Twitter’ın karlı hale gelmeye çalıştığı bu dönemde, Elon Musk’ın başlattığı bu ödeme sistemine ihtiyaç duyulabilir. Geçmişte yaşanan personel kesintilerinin yanı sıra, Musk’ın attığı bazı tweet’ler ve eylemler, reklamverenlerin platformdan kaçmasına neden oldu. Ancak son dönemde reklamverenlerin geri dönmeye başladığına dair belirtiler var.

Artık Twitter’da herkesin Mavi Tik sahibi olabileceği yeni bir dönem başlıyor. Bu uygulamanın Twitter’ın ayakta kalması için ihtiyaç duyduğu çözüm olup olmadığı ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER