Teknoloji

Twitter Mastodon’un hesabını askıya aldı

twitter mastodon

Elon Musk’ın Twitter’da yönetimi devralmasının ardından pek çok kişi alternatif bir platform aramaya başlamıştı. Bu alternatif platformların en popülerleri ise Mastodon olmuştu. Bu platformun Twitter’da da bir hesabı mevcuttu. Ancak Twitter Mastodon hesabını askıya aldı.

Hesabın ne için askıya alındığı şimdilik bilinmese de, bu bir rakip platformu engellemek amacıyla yapılmışa benzemiyor. Bunun nedeni Mastodon hesabının Twitter’ın kapattığı ElonJet hesabı hakkında bir paylaşım yapması gibi görünüyor.

Mastodon’un Twitter hesabı dün akşam saatleri itibarıyla aktif durumdaydı. Ancak gece saatleri itibarıyla hesap erişime kapandı. The Wayback Machine’de aktif sayfanın en güncel kopyasına bakıldığında Mastodon hesabının ElonJet’in Mastodon hesabı hakkında bir paylaşım yaptığı görülüyor.

Twitter Mastodon hesabını da canlı konum paylaşımı politikası çerçevesinde askıya almış olabilir

Twitter ElonJet hesabını bu hafta içinde askıya almıştı. Şirket bu kararı canlı konum paylaşımının yasaklanmasıyla ilgili politikasına bağlamıştı. Bu politikaya canlı konum bilgilerini barındıran üçüncü taraf bağlantıların paylaşımı da eklenmişti.

Twitter Mastodon hesabını da bu politika çerçevesinde askıya almış gibi görünüyor. Konu hakkında Twitter’dan da Mastodon’dan da bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER