Teknoloji

Twitter Mastodon bağlantılarının paylaşılmasını engelliyor

twitter mastodon nedir

Twitter Mastodon sunucularına giden bağlantıların tweet ile paylaşılmasını engelliyor gibi görünüyor. Bu kararın Mastodon’un önemli sunucularını etkilediği belirtildi. En popüler Twitter alternatiflerinden biri olan Mastodon’un Twitter’daki hesabı da kısa süre önce askıya alınmıştı. Bu noktada Elon Musk’a eleştirilerde bulunan bazı gazetecilerin Twitter hesaplarının da askıya alındığını belirtmekte fayda var.

Bir tweet’e Mastodon bağlantısı eklenmeye çalışıldığında kullanıcıların karşısına “Bu isteği yerine getiremiyoruz çünkü bu bağlantı Twitter veya iş ortaklarımız tarafından zararlı olarak değerlendiriliyor” şeklinde bir mesajla karşılaşıyor. Twitter hâlihazırda aralarında orijinal mastodon.social sunucusunun da bulunduğu 10’dan fazla alan adını engelliyor gibi görünüyor.

Twitter ve Mastodon arasındaki “gerilim” ElonJet hesabı nedeniyle başlamıştı. Twitter, sahibi Elon Musk’ın jetinin canlı konum bilgilerini paylaşan ElonJet isimli hesabı kapatmıştı. Mastodon’un Twitter hesabından ElonJet’in Mastodon hesabının bilgilerinin paylaşılmasının ardından da Mastodon’un Twitter’daki hesabı askıya alınmıştı.

Twitter Mastodon’u hedef alan uygulamaları konusunda sessiz

Twitter Mastodon hesabının kapatılması ve bu platforma giden bağlantıların engellenmesi konusunda bir açıklama yapmış değil. Şirketin hâlihazırda bir iletişim ekibi bulunmadığı için kısa sürede böyle bir hamle gelmesi de beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER