Teknoloji

Twitter markaların mutlu düşüncelerinizi kullanarak ürün satmasına izin verecek

apple twitter

twitter

Twitter, markalara müşterilerinin ürüleriyle ilgili olarak attıkları pozitif tweetlere erişim izni vermeye hazırlanıyor. Digiday’de yer alan haberde, sosyal medya platformunun markalara ürünleriyle ilgili pozitif tweetlere erişim izni vermek için ayrı bir yol geliştirme konusunda çalışmalar yaptığı belirtilirken, bu tweetlerin ürünlerin promosyonunda kullanılabileceği ifade edildi.

Programa katılan reklam verenler, sosyal medyada nelerin konuşulduğunu daha iyi takip edebilecek ve mikro blog servisinin de yardımıyla ürünlerine ilişkin pozitif yorumları daha kolay tespit edebilecek. Pozitif yorumları içeren tweetlerin tespitinin ardından şirketler DM yoluyla tweet sahiplerine ulaşacak ve tweetin “Marka Hayranı Galerisi” adını taşıyan bir kampanyada paylaşılması için izin isteyecek. Seçilen tweetler, standart bir marka reklamının altında gösterilecek.

Twitter, söz konusu seçeneğe ilişkin bazı detayları geçtiğimiz hafta CES 2016 esnasında açıklamış olsa da, pozitif tweetlerin tespit yöntemi konusunda herhangi bir bilgi vermemişti. Bu sürecin gerçekleşmesinin otomatik mi yoksa insan eliyle mi olacağı konusu halen belirsizliğini koruyor. Özelliğin kontrolünün bir algoritmaya bırakılması durumunda alaycı tweetlerin gerçek tweetlerden ayrılmasının nasıl sağlanacağı da merak edilenler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde reklam-tweet oranını yüzde 5 artırmayı planlayan mikro blog servisi, her 20 tweetin ardından bir reklam göstermeyi öngördüğünü duyurmuştu. Şirket halihazırda bu oranın ne kadar olduğu konusunda bilgi vermezken, yeni reklam aracının devreye girmesinin ardından oranda gerçekleşebilecek değişimler konusunda da net bir rakam paylaşılmadı.

İLGİLİ HABERLER