Teknoloji

Elon Musk müjdeyi verdi: Twitter’da uzun makaleler paylaşmak mümkün olacak

twitter dm

Twitter kullanıcılarının platformda makale yayımlamalarını mümkün kılacak bir özellik üstünde çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama, şirketin sahibi Elon Musk tarafından yapıldı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların platformda çok uzun, içinde video ve fotoğraf bulunan makaleler paylaşmalarının önü açılacak. Geliştirme aşamasında olan bu özellik “Makaleler” adıyla anılırken; Musk dileyen kullanıcıların bu özellikle platformda bir yayımlayabileceğini belirtti.

Yazı yazma seçeneklerinin artırılması, platformun mikro blog servisi köklerinin ötesine geçeceğini gösteriyor. Blue aboneleri hâlihazırda 10 bin karakterlik tweet paylaşımları yapabiliyor. Standart kullanıcılar içinse bu limit hâlâ 280 karakter. Makaleler özelliğiyle kullanıcılar 10 bin karakterin de ötesine geçebilecek gibi görünüyor.

Şirket bir süredir içerik yapımcılarını çekmenin yeni yollarını arıyor. Blue aboneleriyle gelir paylaşımı gibi yöntemlerle Meta’nın platformu Threads veya Substack’ten kullanıcı çekilmesi hedefleniyor. Substack’in de benzer bir özelliği Notlar adıyla sunulduğunu hatırlatmakta fayda var.

Twitter’ın yeni özelliği ne zaman kullanıma sunulacak?

Musk yeni özelliğin ne zaman çıkacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak Twitter’ın son zamanlarda yeni özelliklerini sürpriz şekilde birden kullanıma sunduğu biliniyor. Dolayısıyla makale yayımlama özelliğinin de çok yakında kullanıcılarla buluşması şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER