Teknoloji

Twitter Magic Pony ile video kalitesini yükseltecek

twitter karakter sınırı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter karakter sınırıTwitter, gerçek zamanlı olarak sunulan videolardaki çözünürlüğü ve görüntü kalitesini artırmasını mümkün kılabilecek bir otomatik öğrenme şirketini satın aldı. Merkezi Londra’da bulunan Magic Pony Technology için ne kadar ödendiği ise açıklanmadı. Mikro blog servisinin CEO’su Jack Dorsey, Magic Pony ile Twitter’ı dünyada neler olduğunu görmek için ilk ve en iyi adrese dönüştürme hedefine bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Twitter Magic Pony tarafından geliştirilen teknolojiden fazlasıyla yararlanabilir. Bu yıl içinde otomatik öğrenme çalışmalarının bir kısmının sonuçlarını paylaşan Magic Pony, normal grafik kartlarının yardımıyla düşük çözünürlüklü videoların kalitesini nasıl yükseleceğini gösteren algoritmaları ortaya koymuştu. Magic Pony ekibinde bilgisayar vizyonu, bilişimsel sinirbilimi ve derin öğrenme üzerine uzmanlanmış 11 doktoralı çalışan da bulunuyor.

Magic Pony’nin kurucularından Rob Bishop, geçtiğimiz nisan ayında MIT Technology Review’e yaptığı açıklamada çevrim içi video platformları için video sıkıştırmasının fazlasıyla önemli olduğunu belirtmiş ve ilk ürünleriyle görüntü kalitesinin otomatik öğrenme yardımıyla ciddi biçimde artırılabildiğini gösterdiklerini dile getirmişti. Bishop, hızlı mobil grafik işlemciler sayesinde bu teknolojiyi her yere yerleştirebildiklerini de sözlerine eklemişti.

twitter magic ponyMagic Pony’nin derin öğrenme algoritmaları, örnek görüntüleri otomatik olarak tarayıp etiketleyerek yüksek çözünürlüklü dokuların nasıl gözükeceğini öğreniyor. Bishop, şirketinin bilgisayar vizyonu ürünleriyle Photoshop’un otomatik doldurma aracınının yaptığı gibi boşlukların doldurulabileceğini belirtmişti. Böylelikle düşük çözünürlüklü kameralarla elde edilen görüntülerin kalitesinin artırılabilmesi de mümkün olacak.

Twitter Magic Pony’yi Avrupa’da merkez olarak kullanacak

Satışla ilgili olarak Magic Pony’den de bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada şirketin Twitter’ın otomatik öğrenme çalışmaları için Avrupa’daki merkezi olacağı ifade edildi. Magic Pony, Twitter ile birlikte araştırma oranlarının önemli ölçüde artmasının amaçlandığını da vurguladı. Bu satın almayla birlikte yakında Twitter’da çok daha net videolar görmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER