Manşetler

Twitter Mac uygulamasını kaldırdı, desteği de 30 gün sonra bitiriyor

twitter microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter macTwitter’ın masaüstü Mac uygulamasına verdiği tutarsız destek en sonunda bitiyor. Şirket, dün uygulamayı web’den ve Apple’ın App Store’undan kaldırdığını duyurdu. Twitter Mac uygulaması için destek de 30 gün içinde sonlandırılacak.

Twitter, Mac uygulamasını kaldırmadan önce, bu uygulamanın App Store’dan aldığı not 5 üzerinden 1.7’ydi. Bu not, kullanıcıların yazılıma olan yaklaşımını da gösteriyor. Twitter’ın kendi yapımı olan uygulama, hiçbir zaman Tweetbot gibi üçüncü taraf yazılımlar veya Tweetdeck gibi şirketin kendi içinde geliştirdiği servislerden daha iyi hâle gelemedi.

Twitter, geçtiği mesajda, tüm platformlarda mükemmel bir Twitter deneyimi sunmaya odaklandıklarını söyledi. Dün itibarıyla Twitter Mac uygulamasının indirilemeyeceğini ve 30 gün sonra da desteğin sonlandırılacağı belirtildi.

Twitter, Mac uygulamasını güncel tutmayı ve servise getirdiği en son yeniliklerle donatmayı beceremedi. Şirketin, Ekim 2015’te çıkan Moments özelliğini Mac uygulamasına getirmesi yedi ay sonra gerçekleştirmişti. 280 karakter desteği ise Mac uygulamasına hiçbir zaman gelmedi. Aralık 2015’te ise Twitter’ın bu uygulamayı kendisinin geliştirmediği, Black Pixel adlı bir taşerona devrettiği ortaya çıkmıştı.

Doğrusu, bu uygulama birçok kullanıcı tarafından aranmayacaktır. Twitter da mühendislik ve ürün kaynaklarını, çoğu kullanıcının servisten yararlandığı web ve mobil tarafında değerlendirmeyi tercih etmiş olmalı.

İLGİLİ HABERLER