Teknoloji

Twitter Mac uygulamasına Retina ekran ve Türkçe dil desteği ekledi

Twitter son zamanlarda web tabanlı mobil ve masaüstü uygulamalarına, aynı zamanda iOS, Android ve Windows Phone uygulamalarına o kadar fazla odaklanmıştı ki, Mac uygulaması biraz ihmâl edilmişti. Neyse ki, şirket emektar Mac uygulamasını nihayet güncelledi. Güncellemeyle birlikte uygulama uzun zaman sonra Retina ekran desteğini kazanmış oldu. Böylelikle Twitter yüksek çözünürlüklü ekrana sahip 13 ve 15 inç’lik MacBook Pro Retina’alarda daha düzgün şekilde görüntülenecek.

twitter-mac-260413

Retina ekran desteğine ek olarak tweet oluşturucu da güncellendi. Yeni tasarımla birlikte tweet göndermek daha da kolaylaştı, eklenen fotoğraf aracı sayesinde de pic.twitter.com adresine de fotoğraf yükleme imkanı tanındı. Uygulama simgesi ve genel simge görünümünde de güncellemeler yapılırken aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 14 yeni dil desteği uygulamaya eklendi.

Mac için Twitter teknoloji lideri Ben Sandofsky gelecekte daha fazla geliştirme yapacaklarını vadetti, Mac versiyonuna tam anlamıyla odaklanmak için iOS’e biraz ara verdiğini kaydetti. Güncelleme özellikle Twitter’ı Mac bilgisayarları üzerinden kullanmayı tercih edenleri bir hayli memnun etmiştir. Bu arada şirket Mac uygulamasının klavye kısayolları, çoklu hesap desteği, birden fazla zaman akışı gibi, diğer uygulamaların tümünde bulunmayan özelliklere sahip olduğunun da altını çizdi.

İlgili >> Twitter Blog, Mac App Store

İLGİLİ HABERLER