Manşetler

Twitter Mac uygulamasına bir yığın yeni özellik eklendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Mac

Twitter Mac uygulaması nihayet büyük bir güncelleme aldı. Uygulama en sonunda aylardır, belki de daha uzun zamandır Twitter’ın web sitesinde kullanılabilir olan yarım düzine özelliği desteklemeye başladı. Bunların arasında GIF animasyonları oynatmak, videoları satır içinde görüntülemek, belirli kullanıcılara sessize almak, tweet alıntılama özelliğini kullanmak, özel mesaj grupları ve kişiye özel öne çıkarılanları görüntülemek bulunuyor.

Yukarıda sayılan özelliklerden hiçbirisi şimdiye kadar Twitter Mac uygulamasını kullananlar için erişilebilir değildi. Bununla birlikte uygulamada bazı küçük görsel düzenlemeler yapıldı. Alıntılanan tweet’ler web’de görüntülendiği gibi görüntüleniyor. Buna ek olarak uygulamaya koyu renkli bir tema da eklendi. Artık tarih olan Favoriler’in yerini de Beğeniler aldı.

Güncellemeyle birlikte gelen en önemli yeniliklerden biri hiç şüphesiz Twitter’ın Öne Çıkanlar özelliği oldu. Moments ile karşılaştırıldığında Öne Çıkanlar biraz dikkatlerden kaçıyor gibi görünüyor, ancak bu özellik Twitter’ı keşfetmenin ve kaçırılabilecek içerikleri yakalamanın en iyi yöntemlerinden bir tanesini teşkil ediyor. Şimdiye kadar sadece Android’de bulunan bu Öne Çıkanlar, Twitter Mac uygulamasıyla birlikte daha fazla dikkat çekmeye başlayacaktır.

Twitter Mac uygulamasıyla genellikle yılda bir defa ilgileniyor ve bu ilgi epey kapsamlı oluyor. İşte bu son güncelleme de o ilgi göstermelerden biri gibi görünüyor. Ancak Twitter bu güncellemeyle birlikte bir şeylerin değişeceğini işaret ediyor, uygulamanın sürüm notları “bunu bir geri dönüş olarak nitelendirmemek gerektiği, daha sık güncellemelerle kullanıcıların karşısına çıkılacağı” şeklinde bir ibareyle başlıyor.

İLGİLİ HABERLER