Teknoloji

Twitter Mac uygulamasına görsel ön izleme getiren güncelleme yayınlandı

Twitter bir zamanlar çok ihmâl ettiği Mac uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Bununla birlikte tweet’lerle birlikte paylaşılan fotoğrafların isteğe bağlı olarak satır içinde gösterilmesi gibi daha önce masaüstü site ve mobil uygulamalara gelen bir özellik sunulmuş oldu.

twitter-mac-guncelleme-1-131213 Ayrıca Twitter Mac uygulaması tasarım anlamında da bazı değişiklikler içeriyor. Profil tasarımında düzenlemeler yapan Twitter ana navigasyon tuşlarını da elden geçirdi. Yeni profil sayfası ile birlikte Mac uygulamasına da başlık fotoğrafı gelmiş oldu. Bir tweet’e tıklandığında da o tweet’e ait detay sayfası açılıyor, buradan kimlerin favorilerine eklediği veya retweet ettiği, gelen cevaplarla birlikte gösteriliyor.

Dün gelen güncellemeyle birlikte Mac için Twitter uygulaması temmuz ayında gelen, Bağlan sekmesi içinde retweet, takipçi ve favori bildirimlerini ekleyen güncellemenin ardından ilk kez yenilik kazanmış oldu. Bu yılın başlarında gelen daha eski bir güncellemeyle uygulama içinde bildirim desteği ve Retina ekranlarda düzgün gösterim imkanı sunulmuştu.

twitter-mac-guncelleme-2-131213Bu güncelleme dizisinin öncesinde Twitter Mac uygulaması üvey evlat muamelesi görüyordu, bu durum Twitter’ın uygulamayla ilgilenmeyi bırakıp web ve mobil sürümlerine odaklandığı şeklinde söylentilere neden olmuştu. Dün gelen güncelleme Twitter Mac uygulaması için geliştirme çalışmalarının öyle ya da böyle devam ettiğini gösteriyor. Güncelleme içindeki yenilikler devrim niteliği taşımasa da, Twitter’ın tüm ürünlerinde bütünlüğü sağlaması açısından önemli sayılır.

İlgili >> Twitter

İLGİLİ HABERLER