Teknoloji

Twitter Mac uygulaması ile anket oluşturulabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter macTwitter, Mac uygulamasını daha cazip kılmak için elinden geleni yapıyor. Mikro blog servisi, uygulama için yayınladığı son güncellemeyle web ve mobil versiyonlarında bulunan Moments sekmesini uygulamaya getiriyor. Platformu ortalama kullanıcılar adına daha kullanışlı kılmayı amaçlayan Moments sekmesi, önemli gelişmeleri daha kolay biçimde takip etmeyi sağlıyor. Ancak Moments özelliği henüz Türkiye’de kullanıma sunulmadığı için Twitter Mac uygulamasını güncelleyenler bu sekmeyi göremeyecek.

Uygulamanın daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden yeniliği ise anket özelliğinin desteklenmeye başlaması oldu. Twitter Mac uygulamasını kullananlar, artık uygulama üzerinden anket oluşturabilecek veya başkalarının düzenlediği anketler için oy kullanabilecek. Twitter’ın geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu anket özelliğinin Mac uygulamasında bulunmaması, paylaşılan tweetlerin bağlamında kopmaya yol açtığı için önemli bir eksik olarak niteleniyordu. GIF araması yapılabilmesi de Twitter’ın Mac uygulamasında gerçekleştirdiği bir diğer yenilik olarak göze çarpıyor.

Kullanıcıların halen gelmesini beklediği özellikler olsa da, Twitter’ın uzun süre boyunca göz ardı ettiği Mac uygulamasına daha fazla önem vermeye başlaması memnunluk verici bir tavır olarak niteleniyor. Mikro blog servisi, ilk olarak geçtiğimiz yılın sonunda Mac uygulamasında köklü bir yenileme hareketine girişmiş ve pek çok kullanıcının uzun süredir beklediği GIF desteği, tweet alıntılama ve çoklu grup mesajlaşma gibi özellikleri sunmuştu. Bu listeye yaklaşık 5 ayın ardından yeni özelliklerin eklenmesi, Twitter’ın Mac uygulamasını artık kolay kolay unutmayacağını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER