Teknoloji

Twitter Mac uygulamasının yeni versiyonu şirket tarafından geliştirilmedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter mac

Uzun süredir ihmal edilen Twitter Mac uygulaması, 2015 sona ermeden kapsamlı bir güncelleme almış ve satır içi GIF desteği, video oynatma, tweetlerden alıntı yapma gibi mobil kullanıcıların çok uzun süredir faydalandığı imkanlara kavuşmuştu. Uygulamanın sonunda biraz ilgi görmesi pek çok kişiyi memnun ederken, yaşanan performans problemleri, gecikmeler ve giriş yapılırken karşılaşılan sıkıntılar bu memnuniyeti gölgelemişti. Uygulamanın Twitter’ın mobil platformlardaki versiyonlarıyla uyum içinde olmamasında, bizzat mikro blog servisi tarafından geliştirilmemesi rol oynamış olabilir.

Eski Twitter çalışanı Jonathan Wight, Mac uygulamasının güncellemesi görevinin şirket tarafından üçüncü taraf bir yazılımcıya devredildiğini belirtti. The Verge sitesinin ulaştığı kaynaklar da durumu doğruladı. Uygulamanın merkezi Seattle’da bulunan Black Pixel isimli bir şirket tarafından güncellendiği ifade edildi. Söz konusu şirketin müşterileri arasında ESPN ve The New York Times gibi önemli medya kuruluşları ve dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks da bulunuyor.

Twitter’ın Mac uygulamasının geliştirme ve güncelleme çalışmalarını başka bir şirkete havale etmesi normal bir durum olarak nitelenebilir. Buna ek olarak, daha önce sadece bir kişinin sorumlu olduğu ve pek sık güncellenmeyen uygulamayla daha yakından ilgilenilmesi, Mac kullanıcılarını sevindirecektir.

Ancak Twitter, bu kararıyla başka mesajlar da veriyor. Önceliğinin masaüstünden mobile kaydığını iyice belli eden mikro blog servisi, aynı anda tüm platformlarda benzer bir kullanıcı deneyimi sağlama konusundaki sıkıntılarını da gün yüzüne çıkarmış oldu.

İLGİLİ HABERLER