Manşetler

Twitter Lite ile Twitter’ın mobil web versiyonu hızlanıyor, pratikleşiyor

twitter liteTwitter mobil web sitesinin daha hızlı bir versiyonunu tanıttı ve bunu Twitter Lite olarak adlandırdı. Daha çok gelişmekte olan ülkelerdeki, internet bağlantısının hızlı olmadığı yerlerde yaşayan kullanıcıları hedefleyen Twitter Lite’ın boyutu bir megabayttan daha az tutuyor ve var olan veri tasarruf modu sayesinde görseller ve videolar tıklatılıncaya kadar bulanıklaştırılıyor.

Twitter, Lite versiyonunun çoğu 3G cihazında etkileşimi noktasını beş saniyenin altında bir sürede yüklediğini söylüyor. Aynı zamanda yükleme işlemini yüzde 30 hızlandırdığını, yüzde 70’e varan oranda veri tasarrufu sağladığını da iddia ediyor.

Twitter Lite, yenilikçi web uygulamalarına (Progressive Web App – PWA) güzel bir örnek. Şirket bunun Google ile işbirliği kapsamında geliştirildiğini söylüyor. Android’de, itme bildirimleri ve ana ekran kısayolu olarak telefona eklendiğinde uygulama menüsü içinde de doğal bir uygulama gibi gösterilmesi şeklinde ek özellikleri de bulunuyor. Tabii ki, iOS’te de ana ekrana eklemeniz mümkün, ancak o tarafta bildirim desteği sunulmuyor.

Web uygulaması doğal uygulamayla aynı şekilde çalışıyor. Normal zaman akışındaki tüm özellikleri, bildirimler listesini, arama ve doğrudan mesajlar için sekmeleri bulabilirsiniz. Doğal iOS ve Android uygulamalarına göre dokunma tepkisi dikkate değer şekilde yavaş olsa da, Twitter Lite epey kullanışlı görünüyor. Ayrıca küçültülmüş pencere içinde, masaüstünde de oldukça iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Twitter’ın Mac ve Windows uygulaması yerine bu web uygulamasını da masaüstünde tercih edebilirsiniz.

Twitter Lite dünya çapında kullanıma sunuldu ve birçok kişi aslında farkına varmadan bunu kullanmaya başlayabilir. Çünkü bu web uygulaması, Twitter için yeni standart mobil web deneyimi hâlini alıyor. Siz de mobile.twitter.com adresi üzerinden bu yeni mobil uygulamayla tanışabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER