Teknoloji

Twitter listeler özelliğinde önemli değişiklik

twitter listeler

Twitter, listeler özelliğinin kullanımını artıracak önemli bir adım attı. Kullanıcılar bundan böyle listelerinden en fazla beşini alternatif ana sayfalar olarak belirleyebilecek. Bu listeler arasında geçiş için de ana sayfada kaydırma hareketleri yapmak yeterli olacak.

Mikro blog servisi, söz konusu özelliğin testine geçtiğimiz haziran ayında başlamıştı. Şirket bu özelliği sonunda iOS uygulaması aracılığıyla tüm kullanıcılarına açıyor. Twitter, çoklu listelerin nasıl çalışacağını da kısa bir videoyla anlattı.

https://twitter.com/Twitter/status/1143624280401502208

Buradaki temel fikir, kullanıcıların listelerden ana sayfalarının bir alt kümesi gibi yararlanabilmeleri veya kişiler etrafında tematik ana sayfalar oluşturabilmeleri. Bu listelere normalde takip edilmeyen kişileri eklemek de mümkün olduğu için kullanıcılar ana sayfalarını fazla kalabalık hâle getirmeden, daha parçalı ama aynı zamanda daha detaylı bir Twitter deneyimi yaşamak mümkün oluyor.

Listeler uzun süredir pek çok kişi tarafından ikincil ana sayfalar olarak kullanılıyor. Özellikle TweetDeck’te birden çok listenin dikey akışlar hâlinde gösterilmesi, TweetDeck’i listelerden yararlanan Twitter kullanıcılarının birinci tercihi hâline getirmişti. Twitter şimdi yaptığı değişiklikle listeleri ana uygulamasının da merkezine koyuyor.

Twitter listeler özelliğinde görsel değişiklikler de yapıyor

Ana sayfa olarak kullanılabilen listelerle ilgili kurallarda bir değişiklik söz konusu değil. Listelerin özel veya herkese açık olması konusunda karar yine kullanıcılara bırakılıyor. Dileyenler başkalarına ait herkese açık listeleri de takip edip ana sayfa olarak kullanabiliyor. Kullanıcılar başkalarının kendilerini ekledikleri listelerden ise liste sahibini engelleyerek çıkabiliyor.

Twitter listeler özelliğinde bazı görsel değişiklikler de gerçekleştiriyor. Bundan böyle listelere bir kapak resmi eklemek mümkün olacak. Buna ek olarak, listeye eklenen hesaplar da daha belirgin şekilde gösterilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER