Teknoloji

Twitter kişiler yerine etkinlikleri takip etmeyi sağlayacak bir haber platformu kuruyor

twitter intihar önleme

twitter-yeni-kus-logo-060612

Halihazırda Twitter üzerinde önemli gelişmeleri veya etkinlikleri takip etmek için Twitter’ın işleyişi hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor. Doğru etiketleri ve doğru kaynakları tespit etmek, halen büyük önem taşıyor. Şirket geçmişte ilgili tweetleri gün yüzüne çıkarmayı kolaylaştıracak çalışmalar yapsa da, bu çalışmaların faydasını görmek için de deneyimli bir Twitter kullanıcısı olmak gerekiyordu. BuzzFeed’de yer alan bir habere göre, Twitter gerçek zamanlı haber akışını tüm kullanıcılara ulaştıracak bir çözüm sunmak için kolları sıvadı. Söz konusu çözümün hem masaüstü hem de mobil kullanıcıları kapsayacağı, hatta Twitter’a giriş yapmayanların bile bu çözümden faydalanabileceği belirtildi.

”Project Lightning” adını taşıyan yeni proje, Twitter’dan Kevin Well tarafından ”tweetlere bakmanın yeni yolu” şeklinde tanımlanıyor. Project Lightning ile birlikte Twitter haber sunumuna daha editoryal bir açıdan yaklaşacak ve habercilik geçmişi bulunan bir ekiple sıcak bir gelişmeyi takip edenlere en iyi içeriği sunmaya çalışacak. Böylelikle Twitter’da gündemde olan bir konunun ne olduğunu öğrenmek için farklı sitelere başvurmaya da gerek kalmayacak.Twitter ilgili açıklamayı kendi içinde sunacak.

Söz konusu editör ekibini yönetecek isim olan Twitter’ın küresel medya operasyonları sorumlusu Katie Jacobs Stanton ise önemli olayların Twitter üzerinde fazlasıyla konuşulduğunu gördüklerini belirtti. Stanton esas problemlerini ise dünyanın en muhteşem içeriğine sahip olmalarına rağmen, kanal rehberi veya uzaktan kumandası olmayan bir televizyona benzemeleri ve kullanıcılara içerik konusunda bir anlam bilgisi sağlayamamaları olarak gösterdi.

Lightning bir uzaktan kumanda işlevi görecek. En azından mobil uygulamalarda, ürün Twitter’ın ana sırasında yaşayacak ve kullanıcılara devam eden etkinlikler veya flaş gelişmelerle ilgili haber koleksiyonları gösterecek. Her koleksiyon gerçek zamanlı olarak güncellenecek ve anında yüklenecek. Söz konusu koleksiyonlar ekranın tamamını kaplayacak. Böylelikle medya içeriklerinin gösterimi konusunda da daha iyi bir deneyim sağlanmış olacak. Twitter’ın Lightning koleksiyonları başka sitelere ve uygulamalara da yerleştirilebilecek. Twitter böylelikle görünürlüğünü artırmayı ve kullanıcı tabanını genişletmeyi de amaçlıyor.

Lightning’in faaliyete geçmesi için birkaç ay daha beklenmesi gerektiği belirtilirken, Twitter yetkilileri kesin bir tarih vermekten kaçınıyor. Dick Costolo’nun ayrılığının ardından yeni bir CEO arayan Twitter’ın yenilik çabası ise şirket adına olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER