Manşetler

Elon Musk’tan sürpriz hareket: Twitter’ın mavi kuşunun yerini Dogecoin köpeği aldı

dogecoin

Twitter’da Elon Musk’ı platformu satın almasından bu yana pek çok şey değişti. Mavi tikler, karakter sınırı gibi değişen unsurların yanına bir yenisi daha yeni eklendi. Mikro blog servisinin popüler mavi kuş logosunun yerini kripto para birimi Dogecoin’le özdeşleşen Shiba Inu cinsi bir köpek olan Kabosu’nun resmi aldı.

Bu değişikliğin sadece mikro blog servisinin internet sitesinde görüldüğünü belirtmek gerekiyor. Mobil uygulamalarda veya başka sitelere gömülen paylaşımlarda yine mavi kuş boy gösteriyor. Mavi kuşun yerini Kabosu’nun almasını “Elon Musk’ın gecikmiş 1 Nisan şakası” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Musk’ın yaptığı paylaşım da akıllara bu ihtimali getiriyor.

Musk’ın bu hareketinin Dogecoin’in değerini dikkat çekici şekilde artırdığını belirtmekte fayda var. Kripto para birimi, logosundaki köpeğin Twitter’ın mavi kuşunun yerini almasının ardından kısa süre içinde yüzde 20’ye yakın değer kazandı.

twitter dogecoin

Elon Musk Twitter logosunu Dogecoin davacılarını trollemek için değiştirmiş olabilir

Elon Musk’ın bunu bir şakadan ziyade Dogecoin saadet zinciri kurma suçlamasıyla kendisine 258 milyar dolarlık dava açan yatırımcıları trollemek amacıyla yaptığı da söylenebilir. Ancak Dogecoin’in değer kazanmasıyla birlikte bunun bir “trolleme” çabasının ötesine geçtiğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Mikro blog servisinde Elon Musk’ın şirketin dümenine geçmesinden bu yana çok şey değişmiş durumda. Bu değişikliklerden kimileri kalıcı olurken, kimilerinden kısa süre sonra vazgeçildi. Yerini Dogecoin maskotuna kaptıran mavi kuşun da kısa süre sonra geri dönmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER