Teknoloji

Twitter yakında kuruluşların kendilerine bağlı hesapları onaylamasına izin verecek

twitter mavi tik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın hesap doğrulama sürecini Blue aboneliğine bağlayarak ücretli hâle getirme çabasında işler pek yolunda gitmiyor. Durumu düzeltmeye çalışan şirketin sahibi Elon Musk, şirketin kullanıcıları doğrulamak için yeni bir yöntem üzerinde çalıştığını belirtti.

Musk, mikro blog servisindeki hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda şirketlerin yakında “gerçekten” kendileriyle bağlantılı hesaplar için onaylama sürecini başlayabileceğini dile getirdi.

Mikro blog servisinin sahibi pek fazla detay vermese de, bu özelliğin platformda geçtiğimiz hafta karşılaşılan sorunlara bir yanıt olarak sunulduğu söylenebilir. 8 dolarlık yenilenmiş Blue abonelik paketinin dağıtıma çıkmasının ardından platform kısa süre içinde ünlüleri ve markaları taklit eden trollerle dolmuştu. Bu trol kullanıcılardan birinin “İnsülini ücretsiz yaptık” şeklinde bir tweet atması, ilaç şirketi Eli Lily’nin hisselerinin yüzde 4.37 oranında değer kaybetmesine neden oldu.

Elon Musk Twitter’da içerik moderasyonunun önemini kavramışa benziyor

Elon Musk, sosyal ağın içerik moderasyonu olmadan varlığını sürdüremeyeceğine ikna olmuş gibi görünüyor. Bir kullanıcının “Bu yeni özelliği herkes kullanabilecek mi?” sorusunu “Nihayetinde platformun en son söz sahibi olmasından başka bir seçenek yok gibi görünüyor. Ancak önerilere açığım” şeklinde yanıtladı.

Bunun Musk’ın Twitter’ın sahibi olmadan önce düşündüğü bir şey olmadığı rahatlıkla söylenebilir. Sürecin tamamlanmasına kısa bir süre kala konuşan Musk, kendisini “mutlak” bir ifade özgürlüğü savunucusu şeklinde tanımlamıştı. Gri alanlarda bile her sözün söylenmesi gerektiğine inandığını söyleyen Musk’ın bu fikri reklam verenlerin platformu terk etmesinin ardından değişmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER