Manşetler

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey: Elon güvendiğim tek çözüm

jack dorsey twitter

Twitter’ın kurucularından biri olan ve uzun zaman boyunca CEO’luğunu yürüten Jack Dorsey, mikro blog servisinin yeni sahibi Elon Musk’a tam destek verdiğini açıkladı. Twitter yönetiminin Musk tarafından sunulan 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etmesinin ardından konuşan Dorsey, “Elon güvendiğim tek çözüm” ifadesini kullandı.

Dorsey, Musk ve CEO Parag Agrawal’in şirketi imkansız bir durumdan kurtardığını dile getirdi ve şirketin doğru yolda olduğuna inandığını belirtti. Profesyonel hayatına kurucusu olduğu ödeme servisi Block’un tepe yöneticisi olarak devam eden Dorsey, mikro blog servisinin yapısına ilişkin pişmanlıklarını da paylaştı.

Dorsey, şu ifadeleri kullandı: “Fikir ve hizmet benim için en önemli şeyler. Bu ikisini korumak adına ne gerekiyorsa yaparım. Twitter bir şirket olarak daima benim en önemli konum ve en büyük pişmanlığım oldu. Wall Street ve reklam modeli tarafından ele geçirildi. Şirketi borsadan çekmek ilk doğru adım. Prensip olarak kimsenin Twitter’ın sahibi olması veya yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Protokol seviyesinde bir kamu malı olmayı istiyor, şirket olmayı değil. Ancak şirket olması probleminin çözümü konusunda Elon güvendiğim tek çözüm. Bilinç ışığını daha ileriye taşıma görevine inanıyorum.”

Twitter çalışanlarının Elon Musk’ı satın alması nedeniyle endişeli olduğu bir ortamda Jack Dorsey’in güven açıklamasının Musk’ı biraz rahatlatacağı söylenebilir. Dorsey, Musk mikro blog servisinden hisse aldığında da desteğini dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER