Teknoloji

Twitter kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey hisselerinin üçte birini çalışanlara dağıtıyor

jack-dorsey-241213

Mikro blog servisi Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, oldukça cömert bir eylemin altına imza atıyor. Bu ayın ilk günlerinde CEO’luk görevine asaleten atanan Dorsey, Twitter çalışanlarıyla bir araya geldiği toplantıda sahip olduğu Twitter hisselerinin üçte birlik kısmını çalışan hisse tazmin fonuna aktaracağını açıkladı. “Yeniden yatırımımızı insanlarımıza yapıyoruz.” diyen Twitter CEO’sunun bağışladığı hisseler yaklaşık 200 milyon dolar değerinde.

Jack Dorsey, cömert kararını kişisel Twitter hesabı aracılığıyla duyurmayı da ihmal etmedi. Dorsey, “Daha büyük bir şeyin küçük parçası olmayı, küçük bir şeyin büyük parçası olmaya tercih ederim. Beraber Twitter’ı büyüteceğimizden eminim!” sözleriyle hisse dağıtım kararını takipçileriyle paylaştı.

Twitter, geçtiğimiz hafta iş gücünde yüzde 8 oranında bir kesintiye gitmiş ve 336 çalışanıyla yollarını ayıracağını açıklamıştı. Dorsey’in hisse dağıtım kararında işten çıkarmalar nedeniyle bozulan moralleri düzeltme arzusunun da kısmen rol oynadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

CEO’luk görevinde kalıcı hâle gelmesinin ardından Twitter’da işleri yoluna koymak için kolları sıvayan Jack Dorsey, şirketin yıllık geliştirici konferansında geliştiricilerden özür dilemiş ve onları yeniden Twitter ile birlikte hareket etmeye çağırmıştı.

İLGİLİ HABERLER