Teknoloji

“Düzenle” butonu bekleyen Twitter kullanıcıları için alternatif çözüm

brizzly+ twitter

Twitter kullanıcıları, hasretle bekledikleri “düzenle” butonuna asla kavuşamayacak gibi görünüyor. Ancak yeni bir uygulama, buna en yakın çözümü sunuyor. Brizzly+, “geri al” olarak adlandırdığı özelliğiyle, kullanıcılara farklı bir yol öneriyor.

Brizzly+’ta kullanıcılar, eğer isterlerse tweet’lerinin yayınlanmasını maksimum 10 dakika erteleyebiliyor. Bu erteleme süreci içinde kullanıcılar tweet’lerini düzenleyebiliyor veya yayınlanmadan geri alabiliyor.

Twitter’ın kuralları gereği, paylaşılan bir tweet’i düzenlemek mümkün değil. Ancak çok sık ve seri tweet atanlar için Brizzly+, bir tür “emniyet supabı” işlevi vadediyor. Buna ek olarak, Brizzly+’ta “yeniden yap” olarak adlandırılmış başka bir özellik de bulunuyor. Twitter’ın 2000’li yıllardaki iştemcilerinden biri olan Brizzly, söz konusu özelliği şu şekilde açıklıyor: “Paylaştığınız bir tweet’i değiştirmek mi istiyorsunuz? Paylaşımınızı yeni bir metin kutusuna kopyalayacağız ve burada düzenlemenize izin vereceğiz. Göndermenizin ardından eski tweet silinecek ve gıcır gıcır, yeni bir tweet’iniz olacak.”

Tweet’leri istenilen anlamda yeniden düzenlemek mümkün değil. Ancak Brizzly+, sayesinde Twitter kullanıcıları “istenilene yakın” bir çözüme ulaşılabiliyor. Bu imkanlardan yararlanmak isteyenlerin Brizzly+ aboneliği için aylık 6 dolar ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER