Manşetler

Twitter kullanıcılarına gezinme davranışlarına göre kullanıcı tavsiyesinde bulunacak

Kullanıcılarına “Do Not Track” olarak nitelendirilen gizlilik seçeneğini sunmaya başlayan Twitter, bu yeniliği nasıl değerlendireceği konusunda fikir veren bir servisi faaliyete geçirmeye başladı. Twitter web sayfası üzerinde kenarda köşede gördüğümüz veya ilk kez üye olanların karşısına çıkan takip edilesi kişiler listesi bundan böyle kullanıcıların dolaşma davranışlarına göre düzenlenecek.

Şirketin blogu üzerinden paylaştığı detaylara göre, Twitter şu anda tüm yeni Twitter kullanıcılarına aynı kullanıcı tavsiyelerini sunuyor. Yenilenen sistemde tüm Twitter ekosisteminden yararlanılacak, sadece Twitter içinde değil Twitter butonları veya bileşenlerinin kullanıldığı her site üzerindeki hareketler takip edilecek ve değerlendirilecek. Görünüşe göre sistem Twitter kullanıcılarının diğer hangi kullanıcıları takip ettiğine bakacak, sonrasında hem sizin hem de diğer kullanıcıların dolaşma davranışlarıyla ilgili bilgileri birleştirecek. Popüler siteleri ziyaret eden insanlar tarafından sıklıkla takip edilen hesapların tanınması sayesinde yeni sistem kullanıcılara kendileriyle benzer ilgi alanlarına sahip hesapları tavsiye edebilecek.

Twitter, yeni sistemi kullanmanın kullanıcı rızasına bağlı olduğuna dikkat çekiyor. “Do Not Track” işlevi de işte bu noktada önem kazanıyor. Yeni kullanıcılar bu servisi isteyerek açık tutmak zorunda olacakmış. Bunlara ek olarak özelleştirimiş tavsiyeler sadece son 10 günlük Twitter ekosistem davranışına göre belirlenecek. Sistemin sonuçlarını görmek için insanların yeni listeleri kullanmaya başladığını görmek gerekiyor. Eğer denemek isterseniz, bu ön izleme sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İlgili – Twitter

İLGİLİ HABERLER