Teknoloji

Twitter kullanıcıları kendilerinden bahsedilmesini engelleyebilecek

twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter kullanıcılarını genellikle tacize maruz bırakan “istenmeyen ilgi”den kurtarmanın yeni bir yolunu test ediyor. Mikro blog servisi, kullanıcıların sessize alma veya engelleme çözümleri olmadan kendilerinden bahsedilmesinin önüne geçmesini sağlayacak bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Twitter’ın ürün tasarımcısı Dominic Camozzi, yapılan çalışmaları “ilk konseptler” olarak tanımlıyor. Kullanıcılar artık kendilerini bahsedildikleri paylaşımlardan çıkarabilecek ve aynı zamanda daha sonraki paylaşımlarda kendilerinden bahsedilmesinin önüne geçebilecek. Bunun için toptan bir engelleme yapmak gerekmeyecek.

Twitter’ın yeni özelliği, Facebook’un etiket kaldırma özelliğine benzer şekilde işliyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı isimleri bir tweet’ten çıkarılabiliyor ve daha sonraki yanıtlarda da kullanıcıdan bahsedilmesini engelliyor. Kullanıcılara belirli hesapların kendilerinden bahsetmesini engelleme fırsatını da veriyor. Böylelike o hesabın doğrudan engellenmesine gerek kalmıyor. Bu bahsetme engelinin süresinin kullanıcılar tarafından belirlenebilmesi de yeni aracın özellikleri arasında yer alıyor.

Bu konsept, Twitter’ın “yanıtları sınırlama” özelliğiyle benzerlik gösteriyor. Yeni konseptin de kullanıcıları Twitter’daki “zehirli” etkileşimlerden koruyabileceği belirtiliyor. Camozzi tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, Twitter’ın kendisinden bir anda çok yoğun şekilde bahsedilen kullanıcıları da haberdar edeceğini gözler önüne seriyor.

Camozzi bu özelliklerin kullanıcılarla ne zaman buluşacağı konusunda bilgi vermedi. Twitter ilk etapta yeni araçlarına gelecek geri bildirimleri toplayıp daha sonra karar vereceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER