Teknoloji

Twitter kullanıcıları Chadwick Boseman’e rekorla veda etti

chadwick boseman twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın “En çok beğenilen tweet” unvanının artık yeni bir sahibi var. Ancak bu değişimin sebebi oldukça hüzünlü. Twitter, ünlü oyuncu Chadwick Boseman’in hesabından ailesi tarafından yapılan ölüm ilanı paylaşımının platformda bugüne kadar en çok beğenilen tweet olduğunu açıkladı.

Black Panther filminin başrol oyuncusunun hesabından yapılan ölüm ilanı paylaşımının beğeni sayısı 29 Ağustos’ta bir ara 7.7 milyona kadar ulaşmıştı. Ancak bu yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla beğeni sayısı 7.3 milyona inmiş görünüyor.

Boseman, 28 Ağustos’ta henüz 43 yaşındayken kolon kanseri nedeniyle hayata gözlerini yummuştu. Haber tüm dünyada büyük bir üzüntü yaratırken; pek çok ünlü isim ve kuruluş Boseman’in ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Boseman’in son projeleri arasında Spike Lee’nin yönettiği Da 5 Bloods ve henüz izleyici karşısına çıkmayan Ma Rainey’s Black Bottom yer alıyor. Her iki proje de Netflix için hazırlanmıştı.

https://twitter.com/Twitter/status/1299808792322940928

Twitter için “en çok beğenilen tweet” rekorunun bu şekilde kırılmasının pek mutluluk verici olmadığı söylenebilir. Şimdiye kadar Barack Obama, BTS veya Ariana Grande gibi isimlerin mutlu paylaşımları bu rekoru kırmıştı. Yine de, böyle bir paylaşımın yarattığı etkileşim, Twitter’ın Instagram ve TikTok gibi rakiplerinin varlığına rağmen topluluğunu büyüttüğünü gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER