Teknoloji

Twitter kullanıcıları 2019’da en çok bunları konuştu

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2019 sona ererken pek çok çevrimiçi platform, yılın en çok ilgi gören içeriklerini veya konularını paylaşıyor. Bu platformlara son olarak, popüler mikro blog servisi Twitter katıldı. Şirket; 2019’un en çok ilgi gören tweet’lerini, en çok tartışılan kategorilerini ve diğer “en’lerini” “#bunlaryaşandı” etiketiyle paylaştı.

Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de Twitter’ın 2019 sohbetlerinde en çok adı geçen isim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da sohbetlere ağırlığını koyduğu belirtildi.

Dünya genelindeki siyasi, sportif ve sosyal tartışmaların büyük kısmı günümüzde Twitter’da gerçekleşiyor. Dolayısıyla herhangi bir konunun Twitter’daki etkisi, gündem yaratma gücünü göstermesi açısından önem taşıyor.

Twitter’da 2019’un en çok konuşulan TV dizisi, bu yıl ekranlara veda eden Game of Thrones oldu. Game of Thrones’u sırasıyla şu diziler izledi: Stranger Things, The Simpsons, La Casa De Papel, Grey’s Anatomy, Love Island, Catfish: The TV Show, Family Guy, The Walking Dead, Narcos.

twitterSinema dünyasına baktığımızda rekorları alt üst eden Avengers: Endgame’in Twitter’da da zirveye yerleştiğini görüyoruz. Oyuncak Hikayesi 4, Joker (2019), Örümcek Adam: Evden Uzakta ve Aslan Kral (2019) da Twitter’ın en çok konuşulanları arasında bulunuyor.

twitterTwitter’ın 2019’da en çok konuşulan oyuncusu ise bu yıl iki filmde Örümcek Adam olarak karşımıza çıkan Tom Hollland oldu. Tom Holland’ı Chris Evans ve rol arkadaşları olan Zendaya ile Robert Downey Jr. takip etti.

twitterMüzik dünyasına geçtiğimizde ise Twitter’a Güney Koreli BTS’in damga vurduğunu görüyoruz. Ancak listenin geri kalanını da oldukça tanıdık isimler oluşturuyor. Ariana Grande, Drake, Rihanna ve Cardi B gibi şarkıcılar, pek çok platforma olduğu gibi Twitter’da da kendilerinden fazlasıyla söz ettirdi.

twitter

Twitter Avrupa futbolunu konuştu

Spor takımlarında ise Avrupalıların hakimiyeti göze çarpıyor. Listenin zirvesinde FC Barcelona bulunuyor. FC Barcelona’yı ezeli rakibi Real Madrid takip ediyor. Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Liverpool, Libertadores Kupası’nı evine götüren Brezilya temsilcisi Flamengo ve NBA’de yeni sezona çok iyi bir başlangıç yapan Los Angeles Lakers da yılın en çok konuşulan spor takımları arasına girmeyi başardı.

twitterEn çok konuşulan kadın sporcular listesinin zirvesinde ise bir futbolcu var. 2019 Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan ABD Milli Takımı’nın kaptanı Megan Rapinoe, Twitter’da yılın en çok konuşulan kadın sporcusu oldu. Tenisçiler Serena Williams ve Naomi Osaka, Rapinoe’yu takip etti.

twitterErkeklerde ise zirvede yine tahmin edilebileceği üzere futbolcular bulunuyor. Paris Saint Germain’in Brezilyalı yıldızı Neymar’ı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo izliyor. Basketbolcular LeBron James ve Kawhi Leonard ile Amerikan futbolu oyuncuları Tom Brady ve Antonio Brown da en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı.

twitter

Twitter’ın en çok konuşulan siyasetçisi Donald Trump oldu

Twitter’ın en çok konuşulan siyasetçisi ise tahmin edilebileceği üzere platformun son derece sadık bir kullanıcısı olan ABD Başkanı Donald Trump oldu. Trump’ı selefi Barack Obama izledi. Amerikan siyasetinin yükselen yıldızı Alexandria Ocasio-Cortez listeye dördüncü sıradan girerken, 2020’de yapılacak seçimlerde Demokratların adayı olmak için yarışan Bernie Sanders ve Joe Biden da Twitter kullanıcılarının ilgisini gören diğer isimler oldu.

twitter

İLGİLİ HABERLER