Teknoloji

Twitter kullanıcılara gösterdiği reklamların sayısını artırmaya hazırlanıyor

avrupa birliği twitter elonjet

twitter-yeni-kus-logo-060612

The New York Times’ın haberine göre, Twitter 2015’te kullanıcılarının akışlarına yerleştirdiği reklamların sayısını artırmaya hazırlanıyor. San Francisco’da düzenlenen bir teknoloji yatırımcıları konferansında konuşan Twitter CEO’su Dick Costolo, şirketin gelir artırım planları hakkında bilgi verdi. Costolo Twitter’ın ana iş modelinin kullanıcı akışlarına reklam yerleştirmek olduğunu hatırlatırken, reklam sayısının artırılacağını dile getirdi.

Twitter CEO’su reklamların gösterilen ana içeriğin yüzde 5’ini oluşturması konusunu değerlendirdiklerini belirtti. Söz konusu rakam, kullanıcıların karşısına her 20 tweet’te bir reklam çıkması anlamına geliyor. Costolo yüzde 5’lik oran konusunda kesin bir karara varılmadığını ancak bu orandan fazla uzaklaşılmayacağını ifade etti. Halihazırda Facebook da reklamların tüm içerikler içindeki payını yüzde 5’e çıkarmayı amaçlıyor. Twitter’da yapılan mevcut ölçümlerde ise kullanıcılara her 25 ila 30 tweet’te bir reklam gösterildiği görülüyor.

Akışlara yerleştirilen reklamlar Twitter’ın temel gelir kaynağı olsa da, mikro blog servisi reklamlarının etki alanını genişletecek çalışmalar yapmaya da devam ediyor. Tweet’lerin arama sonuçlarında gösterilmesi için Google ile anlaşmaya varan Twitter, reklam içeren tweet’lerinin yayını için Flipboard’un da aralarında bulunduğu bazı mecralarla işbirliğine gitmişti.

Twitter kısa bir süre önce Facebook ile rekabetinde güçlenmek ve kullanıcıların platformda geçirdiği zamanı artırmak için video yükleme özelliğini faaliyete geçirmişti. Twitter CEO’su Dick Costolo, içerik yaratıcılarının bir ekosistem içine girmeyi ve kullanıcılara mükemmel hikayeler anlatarak para kazanmayı istediklerini belirtti.

Twitter mali yılın dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçları geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Şirketin çeyrek geliri yıllık bazda yüzde 97 oranında artsa da, kullanıcı tabanı büyüme oranının yüzde 2’nin altına inmesi Twitter adına can sıkıcı bir gelişme olarak nitelenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER