Teknoloji

Twitter kullanıcı sayısı artışında yeniden hız kazanıyor

twitter microsoft

twitter kullanici sayisiTwitter için 2018 ekonomik açıdan şaşırtıcı biçimde iyi geçiyor. 2018’in ilk üç aylık dönemini kâr ile kapatan şirket, bunu borsaya açılmasından bu yana ikinci kez gerçekleştirdi. Twitter kullanıcı sayısı artışı konusundaki performansını da sürdürmeyi başardı.

2018’in ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan mikro blog servisi, kârlılığını yılın geri kalanında da devam ettirmeyi öngördüğünü belirtti. Halka arzının ardından dört yıl boyunca sürekli olarak zarar açıklayan şirket, ilk olarak 2017’nin son 3 aylık dönemini kâr ile tamamlamıştı.

Ancak Twitter adına asıl sevindirici durum, kullanıcı sayısındaki artışın hızlanması gibi görünüyor. Geride kalan 3 aylık dönemde 6 milyon yeni kullanıcı kazanan mikro blog servisi, 2015’in başından bu yana sadece iki defa bu sayıyı aşmayı başarmıştı. Genellikle ortalama 3 milyon kullanıcı kazanan Twitter, bazı çeyrekleri kullanıcı kaybıyla kapatmıştı.

Twitter’ın kullanıcı sayısındaki artışta ana parçayı ABD’nin dışındaki yeni üyeler oluşturmuş gibi görünüyor. Mikro blog servisinin yeni üyelerinin sadece 1 milyonunun ABD’de olduğu belirtilirken, yıllık bazdaki kullanıcı artışının yüzde 3 seviyesinde olduğu görülüyor.

Twitter için geride kalan yılların kolay geçtiğini söylemek pek mümkün değil. Yavaş kullanıcı büyümesi, kronikleşmiş taciz sorunları ve para kazanmakta zorlanması, mikro blog servisini yıllardır sıkıştıran problemler arasında başı çekiyor. Geniş ağını kullanmakta sıkıntı yaşaması ve video alanındaki yatırımların karşılığının henüz alınamaması da, Twitter’ı sıkıştıran unsurlar arasında bulunuyor.

Twitter kullanıcı sayısı artış hızındaki sorunları çözüyor gibi görünüyor. Ancak şirketin başını ağrıtan diğer problemler konusunda ne gibi adımların atılacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER